Делян Пеевски: Защо прокуратурата не оповестява данни за проверки в президентството?

1
Тъмнината ще свърши, категоричен е Пеевски
Тъмнината ще свърши, категоричен е Пеевски Снимка: БГНЕС

Тъмнината ще свърши, категоричен е Пеевски

"Защо прокуратурата и службите не предприемат или не оповестяват данните за проверки и дела по случаи с висока обществена чувствителност, свързани с президентската администрация, въпреки многобройните медийни публикации и публично оповестени сигнали?" Това питане отправи към главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Според Пеевски в обществото не трябва да остават съмнения за институционален чадър или прикриване на нарушения, свързани със злоупотреба с власт или корупционни практики, тъй като единствено по този начин държавата ще докаже своята евроатлантическа ценностна принадлежност и принципи.

Той настоява компетентните органи да информират за сигнали, данни и ход на преписки от последните три години, за които многократно е писано и говорено в публичното пространство. Скандалните разкрития, заради които Пеевски определи президентството като “тъмна институция, пълна с много кеш”, станаха известни като Кешгейт - пътят на Копринката на името на президентския съветник Николай Копринков.

Преди седмица Делян Пеевски обяви, че ще търси информация за “пътя на Копринката” и т. нар. “Касиери” на президента, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните правителства на Румен Радев.

"Обществото има въпроси, а ние сме избрани от хората и аз задавам тези въпроси. Къде са тези дела и защо нищо не е съобщено", запита председателят на ПГ на ДПС, цитиран от БГНЕС.

"Започваме да питаме по всички въпроси. Всичко трябва да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши", категоричен е Пеевски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    Т.ИИ
    Спрете да давате гласност на тази свиня
  • 7
    4
    фена на Путин
    Ти свиньо, запали лампата по темата Магнитски. Там тъмнината трябва да свърши. Президентът го остави.
  • 11
    3
    ха, ха,
    Крадецът вика: Дръжте крадеца! Баси гьонсуратя!
  • 14
    2
    Баце
    То и американското посолство замълчаха като им застана на колене бе тюфлек мазен Магнитски заспа крадецо на КТБ и др.
  • 10
    1
    Анчо
    Този почна да се вживява и като шеф на ДАНС.Ма не бързай бе ,ще те правим главен прокурор!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари