Делян Пеевски: В изпълнителната власт няма да участваме

0
Ние не искаме да участваме - нито на ниво министри, нито зам.- министри, коментира още той
Ние не искаме да участваме - нито на ниво министри, нито зам.- министри, коментира още той Снимка: ДПС

Ние не искаме да участваме - нито на ниво министри, нито зам.- министри, коментира още той

Има всички шансове това управление да изкара цял мандат. Нека да мине ротацията и след това ще видим, за момента всичко е стабилно. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на партията.

Той беше категоричен, че ДПС няма да участва в изпълнителната власт, независимо от участието си в евроатлантическото мнозинство.

Ние ясно сме казали, че в изпълнителната власт няма да участваме. Да съм ясен за последен път, за да няма коментари. Ние не искаме да участваме - нито на ниво министри, нито зам.- министри, коментира Пеевски.

Дали ще има друг вицепремиер или не, това ги питайте ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Нека да започнат разговорите между Денков и Габриел, да видим какво ще кажат и след това ще го разглеждаме. Ние в това правителство няма да участваме - да съм ясен. Молбата ми е, да няма вече коментари по медиите дали ДПС ще влиза или не в управлението, категоричен бе председателят на ПГ на ДПС.

Когато започнем да разговаряме за регулаторите, ще ви уведомим, всичко ще е прозрачно и ясно и няма да има квоти, обясни Пеевски.

Ще подкрепим и двете кандидатури за конституционни съдии, за които са се разбрали колегите, каза той и потвърди, че е участвал в лидерската среща.

Акцентът на лидерската среща днес беше предварителен разговор по програмата на Народното събрание. Искаме да имаме ясна програма, какво ще работи парламента, защото парламентът трябва да работи със същия темп, с който работещи предишния сезон, от който сме много доволни, от всички неща, които направихме, каза Делян Пеевски.

Писмото на Почетния председател е много ясно, чухте ме какво и аз казах дни по-рано по темата. Това е насочено към всички наши структури, да ни разберат ясно. Ще има ново начало в ДПС. Ние се връщаме при хората, защото смятаме, че на определени места връзката е загубена, напомни председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Днес имахме и заседание на парламентарната група, започваме интензивни срещи с всичките си структури и с хората по места, за да се върнем там, откъдето е тръгнало ДПС, обясни той.

За критиките към министъра на отбраната Тодор Тагарев председателят на ПГ на ДПС коментира: Беше ясно каква е критиката ми към г-н Тагарев. Аз в моето обръщение не съм искал неговата оставка. Следващия ден той ми се обади и аз му обясних ясно, че държа той да се извини на парламента, за това, което направиха. Не е сериозно една експертка, една невинна жена да понесе тази отговорност, над нея има още няколко лица, които са го одобрили, дори самият министър сподели и се извини, че е минало и през него. Това е грешка и затова очаквам той да си поднесе извиненията на парламента. Повече да не търсим сензации, призова Делян Пеевски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Спонсор
    Домуз Бей и от тоалетната трябва да го гонят, щото я задръства!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари