Делян Пеевски и Делян Добрев сезираха прокуратурата за незаконен износ на петрол от "Лукойл"

0
Според разследване само между месеците март и юли 2023 рафинерията на „Лукойл“ е изнесла около 3 милиона барела горива, произведени от руски петрол
Според разследване само между месеците март и юли 2023 рафинерията на „Лукойл“ е изнесла около 3 милиона барела горива, произведени от руски петрол Снимка: БГНЕС

Според разследване само между месеците март и юли 2023 рафинерията на „Лукойл“ е изнесла около 3 милиона барела горива, произведени от руски петрол

Сигнал до прокуратурата за проверка на “Лукойл” България затова, че рафинерията е преработвала и продавала в чужбина, включително и в страните от ЕС, горива, които са произведени от руски петрол, изпратиха председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски и народният представител от ГЕРБ Делян Добрев.

Сигналът, адресиран до прокуратурата и Държавна агенция „Национална сигурност”, е по съвместно разследване на неправителствената организация Global Witness, Център за изследване на демокрацията в България и Център за изследване на Енергия и чист въздух, Финландия (CREA), публикувано от изданието „Политико“ на 09.11.2023г

В сигнала Делян Пеевски отбелязва особената важност за българското общество на повдигнатите въпроси, оповестени в медийни публикации. Пеевски посочва, че цитираните източници, е възможно да съдържат достатъчно данни за търсене на наказателна отговорност от определени лица, ако същите са допуснали заобикаляне на наложените на Русия санкции от страна на ЕС, което е довело до печалби за Русия от порядъка на 1 милиард евро, с които е финансирана войната в Украйна.

Според разследването само между месеците март и юли 2023г. рафинерията на „Лукойл“ е изнесла по този начин около 3 милиона барела горива, произведени от руски петрол.

В сигнала Пеевски настоява да бъде извършена цялостна, задълбочена и всеобхватна проверка, при която, ако бъдат установени конкретни лица, извършили нарушение на закона, което е довело до заобикаляне на наложените на Русия санкции от Европейския съюз и до осъществяване на състав на извършено престъпление, да бъдат предприети необходимите действия за защита на обществения интерес и търсене на съответната отговорност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Питане???
    Абе не е ли ловния сезон за диви свине? Няма ли кой да гръмне свинята от снимката? Какви ловджии сте, бе???
  • 0
    3
    Колев
    Ако се върнем една година назад,оценявайки персонално политиците у нас,ще ни светне лампата,кой днес сезира прокуратурата ни,кой ултимативно се разпорежда в нашата държава.Голямата пералня за химическо и друго чистене,обработва клиентите си,докато добият вид на дупето на току що изкъпано бебе. До кога така ще я караме...
  • 7
    2
    Пунта Мара
    А, моля нека бъдем обективни. В различен времеви отрязък, натягането е пред две посолства - руското и американското. Специално за тез двамцата, чакаме с интерес поговорката - от два стола, та на земята.
  • 0
    1
    Аз
    Голямо натягаме пред американците. Ми нали точно те са купували от този петрол... Направо ми писна! Гледайте българските граждани, не им влошавайте живота! Аман от дупе лизци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари