Делян Добрев: Този път ни замириса на глоби и то на големи глоби

0
Делян Добрев определи случая с двете фактури на „Енерго Про" като небрежност
Делян Добрев определи случая с двете фактури на „Енерго Про" като небрежност Снимка: БГНЕС

Този път ни замириса на глоби и то на големи глоби.

Това каза в ефира на Нова телевизия бившият енергиен министър Делян Добрев в отговор на въпрос дали му е замирисало отново на бунт заради високите сметки за ток. Ще бъдем безкомпромисни, категоричен бе той.

Добрев определи случая с двете фактури на „Енерго Про" като небрежност.

Освен небрежност, може би и безхаберие. Умисъл? - Силно е да се каже.

Някой не може да си организира инкасаторите да проверяват по време на празниците. Те са нарушили собствените си общи условия, коментира той.

Председателят на Комисията по енергетика в НС бе отбеляза, че хубавото е, че става въпрос само за 5% от клиентите на „Енерго Про".

Днес представители на трите ЕРП-та - ЧЕЗ , EVN и "Енерго ПРО" - ще бъдат изслушани на извънредно заседание в парламентарната комисия по енергетика. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обяви в неделя, че предстои проверка на измервателните уреди и бе категорична, че правителството няма да допусне повторение на сценария отпреди две години.

От "Енерго-ПРО" обясниха, че клиентите им са получили по две фактури наведнъж, заради категоричното изискване на закона консумацията да се отчита на период, не по-дълъг от 31 дни. От дружеството уверяват, че междинното отчитане е еднократно и през февруари отчетът и плащането на консумираната електрическа енергия ще влязат в обичайния си ритъм.

За моята сметка отговаря жена ми. Но аз съм на газ и моята сметка е по-малка, призна бившият енергиен министър Делян Добрев.

Той коментира и бъдещите реформи в областта на енергетиката.

Търсим вариант да свием дефицита колкото се може повече, каза Добрев и уточни: Да няма дефицит в НЕК и тя да не иска увеличение на тока.

Източник: Агенция Кросс
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари