Делян Добрев: Държавата трябва да наложи мито върху уралския петрол

0
Добрев обясни, че трябва да се реши и проблемът с цената на горивата, защото според него 1 лев се губи някъде
Добрев обясни, че трябва да се реши и проблемът с цената на горивата, защото според него 1 лев се губи някъде Снимка: bTV

Така тази разликата от 40% да отиде в държавния бюджет, поясни бившият енергиен министър

Трябва да се направи международен търг за газа, за да се осигурят доставките. Ще изключим руския “Газпром”, защото той показа, че не е надежден доставчик. Трябва да се удължат компенсациите за бизнеса до края на годината”, заяви Делян Добрев от ГЕРБ-СДС в предаването “Лице в лице” по bTV.

Той обясни, че не трябва да се купува газ с писма, а на търг за 10-15-годишен договор, за да може да има по-голяма отстъпка от цената, която се търгува на борсата.

Добрев обясни, че трябва да се реши и проблемът с цената на горивата, защото според него 1 лев се губи някъде.

“От февруари месец цената на уралския нефт е паднала с 40% в сравнение със сорта Брент. Някой в България да забеляза горивото да падне съществено, напротив то дори скочи и достигна до 3,50 лева за литър”, добави той.

Бившият енергиен министър каза, че държавата трябва да наложи мито върху уралския петрол и така тази разликата от 40% да отиде в държавния бюджет.

“Тогава от държавния бюджет да се даде по 1 лев, а не по 25 стотинки и то не само на физическите лица, а на всички, включително и на бизнеса”, обясни Добрев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Песимист
    Е, тоя умора няма,както и чувство за срам и неудобство!
  • 12
    1
    darkaveng
    Имам чувство, че герберската умнотия не иска да спечели! То бива, бива, да си тапегюз, ма рова минава нормалните граници! Герберски идиоти, Сър, какво да се прави!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари