Делян Добрев: Бензинът и дизелът гонят 3 лева заради бездействие

0
Икономическият министър, директорът на Агенция „Митници“ и социалният министър не правят нищо по въпроса, написа Делян Добрев
Икономическият министър, директорът на Агенция „Митници“ и социалният министър не правят нищо по въпроса, написа Делян Добрев Снимка: Facebook

Икономическият министър, директорът на Агенция „Митници“ и социалният министър не правят нищо по въпроса, написа Делян Добрев

Бензинът и дизелът гонят 3 лева. Омръзна ми да слушам как законът*, с който трябва да се компенсира бензина и дизела с 73 стотинки на литър, не работел... Ами как ще работи като няма правителство, което да го приложи?! Какво пише в закона и кой не го изпълнява?

Чл. 4. (1) Размерът на месечната вноска по чл. 1 се определя от министъра на икономиката и индустрията по следната формула:

НЕ Е ОПРЕДЕЛЕН. МИНИСТЪРЪТ БЕЗДЕЙСТВА.

(2) Министърът на икономиката и индустрията ежемесечно определя за целите на изчислението по ал. 1 средномесечните цени за предходния месец на суров нефт сорт "Брент" и на суров нефт с произход от Русия или изнесен от Русия за барел на база цената, на която се търгуват на три водещи световни стокови борси за съответния месец или по друг подходящ начин.

НЕ СА ОПРЕДЕЛЕНИ. МИНИСТЪРЪТ БЕЗДЕЙСТВА.

(3) Директорът на Агенция "Митници" до 5-о число на текущия месец подава информация до министъра на икономиката и индустрията за количеството внесен в страната за предходния месец суров нефт по сорт и произход.

НЕ ПОДАВА. ДИРЕКТОРЪТ НА АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ БЕЗДЕЙСТВА

(4) Министърът на икономиката и индустрията ежемесечно в срок до 15-о число на текущия месец определя и публикува на интернет страницата на Министерството на икономиката и индустрията размера на вноската по чл. 1.

НЕ ОПРЕДЕЛЯ И НЕ ПУБЛИКУВА. МИНИСТЪРЪТ БЕЗДЕЙСТВА.

Чл. 5. В срок до 15-о число на текущия месец Агенция "Митници" предоставя на фонда информация за количеството в литри нефтопродукти с код по КН 27 10, произведени от суров нефт с произход от Русия или изнесен от Русия за предходния месец.

НЕ ПРЕДОСТАВЯ. ДИРЕКТОРЪТ НА АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ БЕЗДЕЙСТВА

Чл. 8. (2) Условията и редът за предоставяне на средствата по ал. 1, както и лицата, които имат право на подпомагане, се определят с постановление на Министерския съвет по предложение на министъра на икономиката и индустрията и министъра на труда и социалната политика.

НЯМА ПРИЕТИ УСЛОВИЯ И РЕД. МИНИСТЪРЪТ НА ИКОНОМИКАТА, МИНИСТЪРЪТ НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА И МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ БЕЗДЕЙСТВАТ.

§ 2. (2) Министърът на икономиката и индустрията в едномесечен срок от обнародването на закона в "Държавен вестник" изготвя необходимите документи за нотификациите по ал. 1.

НИЩО НЕ Е ИЗГОТВЕНО. ДВАМА ПОРЕДНИ МИНИСТРИ БЕЗДЕЙСТВАТ

Какво повече бих могъл да направя аз, за да защитя интереса на потребителите?

* Закон за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт

Делян Добрев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    123
    Джейлян и рушлямската подлога Тиквуний Банкянски само всяват фалшива паника! Добре, че има умни, които не им се връзват на тъпотиите!
  • 5
    1
    варненец
    нали се кълняхте , че над 2.80лв за литър няма да се качат цените ? педермиши мръсни сте вие еййй
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари