Делото за зверски убития русенски бизнесмен Явор Николов "започва от нулата"

0
Делото за зверски убития русенски бизнесмен Явор Николов "започва от нулата"
Снимка: Дарик

Всички страни по делото за убийството на бизнесмена Явор Николов ще атакуват присъдата, издадена от Русенския окръжен съд, пред Апелативния във Велико Търново, сочи справка с интернет-страницата на институцията в Русе.

Адвокатите на двамата подсъдими – Пламен Миланов, който получи на първа инстанция доживотна присъда и Николай Ламбаджиев, който беше осъден на 20 г. затвор, са подали жалби. Същото са сторили и двете сестри на жертвата, които са частни обвинители, а едната от тях е и граждански ищец. Прокуратурата пък е протестирала съдебния акт.

Засега жалбите и протестът са бланкетни, обясни защитникът на Николай Ламбаджиев - адвокат Димитър Рътков, пише "Топ новини". Те са подадени, за да бъде спазен законовият 15-дневен срок, в който може да бъде направено това. За да се конкретизират, трябва да излязат мотивите към присъдата.

Според адвокат Рътков това, че всички атакуват присъдата означава, че делото ще „започне от нула“, т.е., всички страни наново ще защитават своите тези и ще държат на тях – прокуратурата – на две доживотни присъди, частните обвинители също, а гражданският ищец - на пълния размер на иска си.

Подсъдимите пък отново ще пледират: Пламен Миланов – невинен, а Николай Ламбаджиев – за по-ниска присъда, защото, според позицията на защитата му на първа инстанция, той не е знаел предварително, че Явор Николов ще бъде убит и се е оказал неволен помагач в прикриването на следите, от страх да не е следващата жертва.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари