Заболяване на подсъдим отложи делото за убийството на Ери Пехливанян

1
Здравословното състояние на Михаил Михов не позволява да се конвоира, съобщиха от съда
Здравословното състояние на Михаил Михов не позволява да се конвоира, съобщиха от съда Снимка: Русе Медиа / архив

Здравословното състояние на Михаил Михов не позволява да се конвоира, съобщиха от съда

Великотърновският апелативен съд отложи за 15.01.2024г., делото за отвличането грабежа и бруталното убийство на собственичката на аптеки Еранухи Пехливанян в Русе. Причината - невъзможност на единия подсъдим, Михаил Михов, да се яви, тъй като здравословното му състояние не позволява да се конвоира, съобщиха от Съдебната палата.

57-годишната собственичка на аптеки бе похитена на 11 януари миналата година.

Подсъдими по процеса са Гарабед Веринян (роден през 1972г.) и Михаил Михов (роден през 1966г.).

През май т.г. Окръжен съд – Русе е признал подсъдимите за виновни в това, че в Русе, в съизвършителство помежду си отвлекли Еранухи, като един от бандитите се представил за служител от състава на Министерство на вътрешните работи. Двамата са признати за виновни и в това, че отнели със сила пари в брой- в лева и евро, на обща стойност 65 000 лева от владението на бизнесдамата, като след това я удушили, за да прикрият другите престъпления.

Съдът групирал определените наказания за всяко от отделните престъпни деяния на подсъдимите, като ги е увеличил с 5 години лишаване от свобода и осъдил Гарабед Веринян и Михаил Михов на по 25 години лишаване от свобода при строг режим и конфискация на ½ от имуществото.

Двамата подсъдими са осъдени да заплатят солидарно като компенсация за причинените от тях неимуществени вреди 500 000 лв. на близките, както и да възстановят откраднатите 65 000 лв.

Делото в Апелативен съдВелико Търново е образувано на основание въззивен протест от ОП-Русе и въззивни жалби от двамата подсъдими и от частните обвинители и граждански ищци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Анонимен
    А дали не са изкупителни жертви ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари