Дечко: Не съм банков обирджия

0
Дечко Дечков е заловен при опит да обере банка в Сливен
Дечко Дечков е заловен при опит да обере банка в Сливен Видео: NOVA

Дечко Дечков е заловен при опит да обере банка в Сливен

Точно преди седмица 42-годишен мъж се опита да обере банка в Сливен. Неуспешно поради задействана аларма. При нападението обаче има ранен охранител. Вчера мъжът излезе под домашен арест с електронна гривна. В криминалното му досие има кражби, грабежи и бягство от затвора.

Не съм банков обирджия в никакъв случай. Определям го като една моя лична трагедия, не знам как да го нарека”, казва Дечко Деков.

17 декември 2022 г., 19 ч. 41-годишният Дечко Деков хвърля камък, чупи стъкло и влиза да обира банка. Заловен е на място, без маска и ръкавици, в очакване на полицията да бъде арестуван.

Седнах и чаках и никой не дойде. Станах разходих се вътре, видях, че една жена ме снима навън, излязох, дойдоха от СОТ-а, казах им какво съм направил, те не повярваха. 2-3 минути след това дойде и патрулка с полицай, влязоха вътре. Аз отидох до вратата и казах: „Господа полицаи, елате насам, аз съм извършителят”, разказва Деков.

В деня, в който е пуснат под домашен арест с електронна гривна, Дечко е в Сотиря. Мъжът разказва какви са причините, за да опита да обере банка. А причината е една - любов.

Имах разговор с приятелката ми, с която имаме връзка почти две години. Тя е в Англия. Съобщи ми, че има намерение да се прибере при съпруга си. Провокира ме с това, че иска да ми изпрати снимки как е с него. Аз казах, че няма да допусна да ги видя. Извиках си едно такси и тръгнах към Сливен. С намерението да извърша нещо, което да ме доведе до място, където няма да имам достъп до социални мрежи – затвора”, разказва Деков.

Може би 200 метра преди да достигна до самата банка го реших. Таксито спря там, където му казах, тоест на около 10 метра от банката. Слязох, бях силно напрегнат, много ядосан бях. Бях пил и антидепресанти. Взех един бетонен блок, хвърлих го по страничното стъкло на банката, влязох вътре и седнах на стола, просто да дойдат полицаите и да ме приберат”, разказва Деков, предава NOVA.

По данни на прокурорска преписка по това време в клона на банката се намират 30 000 лева, до които Дечко така и не стига.

На служителите и техните клиенти искам да кажа следното - парите им по никакъв начин не са били застрашени от това да ги взема. Съжалявам за този вандализъм, който направих със стъклото, нямал съм намерение да взема пари от там. Адски много съжалявам поради две причини - че дадох връх на емоциите си и че просто това не е редно, което направих. Искам да продължа живота си напред по абсолютно нормален начин”, казва Деков.

Признава, че много обича приятелката си. „Но тя вече е със съпруга си и децата си и няма да преча по никакъв начин. Доста фатална любов”, казва Деков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Бах ма'а му!
    Само не разбирам защо ни занимавате със сополивите истории на някакъв гнусен циганин?!! Този престъпник ще трябва да храним и топлим в затвора отново с нашите данъци, вместо тия пари да отидат за български деца и възрастни хора в нужда! Да бяха го застреляли полицаите на място, та да не се мъчи повече в живота, мършата!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари