Датският журналист Александър: България е много далеч от европейска държава

3
Ако такива неща се случват в Дания, управлението веднага щеше да си подаде оставката
Ако такива неща се случват в Дания, управлението веднага щеше да си подаде оставката

"Ако датчаните знаеха това, което аз знам, нямаше да приемат България като европейска държава"

Това коментира в ефира на 7/8 TV датският журналист Александър, който на протеста в София беше заплашван и гонен от полицаите.

"Роден съм в България, но от пеленаче живея в Дания. Мечтата ми беше да се върна в България и да опитам тук да живея. Идвал съм си в родината, но за месец, за ваканциите. Сега съм тук. 

"Ако датчаните знаеха това, което аз знам, нямаше да приемат България като европейска държава. Тя е много далеч. България е много близо до някаква африканска държава с тази политика и корупция", посочи той.

"Ако такива неща се случват в Дания, управлението веднага щеше да си подаде оставката. А тук нищо не се случва. Излязоха снимки с пари, а той (Бойко Борисов) се държи сякаш нищо не е станало, ходи и си открива магистрали. Лошото е, че Европа нищо не прави по въпроса, нищо не казва. Мисля, че на европейските лидери им е трудно да му правят забележки, защото той с тях се държи много добре, хвали ги и много добре си играе играта", посочи журналистът.

"Европейските лидери би трябвало да се усетят, но пък те си имат икономически интереси и докато той ги хвали, те нищо няма да направят, така че помощ няма да има", допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари