Дъщерята на Цветан Василев: България е доведена до национална катастрофа!

0
Банкерската щерка разсъждава за шуробаджанащината у нас
Банкерската щерка разсъждава за шуробаджанащината у нас

"Един от приоритетите на българското правителство (в момента, докато сме председател на ЕС) е бъдещето на младите хора в Европа. Намирам това за иронично, тъй като българското правителство най-вече има експертиза да мотивира младите хора да напускат страната, а не да ги окуражава да останат."

Това казва в своя видеостатия Радосвета Василва - д-р по право и дъщеря на Цветан Василев.

"Всъщност, много от моите приятели, които напуснаха България, за да учат другаде навремето, не само вече имат чужди паспорти, но и решиха децата им да не кандидатстват за българско гражданство. Проучване на общественото мнение, което проведох в туитър, потвърди, че българите са склонни да се откажат от гражданството си, особено ако придобият "привлекателен" чужд паспорт", казва тя.

Радосвета Василева, както и баща й, и майка й, живее извън България. За нея има заповед за арест.

"Серия от некомпетентни правителства докара страната до национална катастрофа – слабата икономика, мегакорупцията, намаляващите преки чужди инвестиции и липсата на върховенство на закона са само част от предизвикателствата пред държавата", пише дъщерята на бившия собственик на "банката на властта", в която по повеля на разнообразни правителства се държаха над 70% от държавните ресурси.

Говорейки за отчайващото ниво на образованието, тя казва, че България е на предпоследно място в ЕС и по индекса DESI (Digital Economy and Society Index), който измерва цифровата конкурентоспособност. Т.е. голяма част от българите нямат базисни цифрови умения.

Освен че няма стратегия за създаване на работни места за младите, според Василева тук определяща е шуробаджанащината при намиране на препитание, а не уменията.

"По-важно е кого познаваш, а не каква ти е квалификацията", отбелязва Василева.

Във видеото младата дама, която се определя и като "обществен активист", прави обобщение на ситуацията и, разбира се, акцентира върху липсата на върховенство на закона (самата Василева е д-р по право на Лондонския университетски колеж University College London, (UCL).

"Дори и да имате идеи и да желаете да започнете частен бизнес, може да срещнете сериозни трудности. България не е правова държава. Един от основните проблеми е неуважението на правото на частна собственост.

България неслучайно заема чак 85-о място в International Property Rights Index (Международен индекс за правото на собственост) след провалени държави в Азия и Африка."

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари