Държавата ще плаща по 40 лева на ден за всеки украински бежанец

2
От помощта ще се възползват както собствениците на частни хотели, така и почивни бази на общини и държавни ведомства
От помощта ще се възползват както собствениците на частни хотели, така и почивни бази на общини и държавни ведомства Снимка: iStock / Getty Images

Държавата ще компенсира хотелиери с 40 лв. на ден за всеки настанен украински бежанец.

Това обяви в Бургас министърът на туризма Христо Проданов, предава вестник СЕГА.

Компенсациите ще започнат да се изплащат от следващата седмица и ще покриват разходи със задна дата. Предстои Министерски съвет и Министерство на финансите да публикуват изискванията как да се подават заявки.

От помощта ще се възползват както собствениците на частни хотели, така и почивни бази на общини и държавни ведомства.

Още от първите дни след избухването на войната в Украйна хотелиери по Северното ни Черноморие приемат украински бежанци - основно жени и деца, и до днес не беше ясно дали държавата ще поеме част от издръжката им. Те се оплакаха, че не получават и никакви отговори на запитванията им към правителството. Както писа "Сега" някои от хотелиерите са били принудени да поискат от настанените бежанци да заплащат за престоя си, защото свършват финансите на собствениците да подсигурят отопление и храна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    11
    4567
    Супер...за останал без работа.плащал .осигуровки ...16лв..Това е държава.Да станем бежанци...ама къде ????.Много се кефя.После,имало...укриване на доходи Леваци...пълни...Да ви .......социялната политика
  • 4
    10
    русенец
    Да си украинец е професия. При това доста нечистоплътна. Ненапразно те никога не са имали държава до мига в който Ленин им е дал независимост макар и само за три години.
  • 13
    9
    ТЕЛКА-джия.
    Значи, на мен след 22 години трудов стаж ми искате 7000 лева за тазобедрена става, че да се върна на трудовия пазар, че да плащам данъци и осигуровки отново, давате ми 300 лева МЕСЕЧНА пенсия, но няма проблем да плащате по 1200 лева на хора, които не са внесли и една стотинка в бюджета на тази държава! Ама това е ГНУСНО!
  • 10
    8
    Промяната
    По 40 лв. на ден за блядовете, пък за българските деца няма 40 лв на месец детски добавки! ОСТАВКА !
  • 10
    7
    Русенец
    От къде идват тия пари - по 40 лв на ден???? По 30 дни = 1'200 лв. За бандеровците, хотелска стая с морски изглед и закуска и вечеря на блок маса, безплатен паркинг и интернет , пък простите българи да ходят да бачкат от 8 до 18 ч.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари