Пламен Бейков е новият директор на Държавна опера - Русе

12
Басът и драматург е избран след конкурс в Министерство на културата
Басът и драматург е избран след конкурс в Министерство на културата Снимка: Кадър You Tube

Басът и драматург е избран след конкурс в Министерство на културата

Басът и драматург на Русенска опера Пламен Бейков е новият директор на културния институт, съобщи Русе Медиа.

Конкурсът за избор на нов ръководител на операта се проведе вчера в Министерството на културата, но участниците в комисията отказаха коментар за класирането на кандидатите, тъй като били подписали декларация за конфиденциалност. Все още от МК не са обявили официално резултатите.

Останалите кандидати за поста бяха досегашният директор Иван Кюркчиев, диригентът Иван Илиев и режисьорът Георги Симеонов.

Донякъде смяната на Иван Кюркчиев бе очаквана главно по политически причини. Както е известно, той е общински съветник от ГЕРБ, а в момента върви масова подмяна на кадри на бившите управляващи. Смята се, че именно обвързаността му с партията на Борисов е наклонила везните в полза на новия директор. Иначе и двамата кандидати имат качествата да ръководят операта на Русе.

Кадри от конкурса за директор на Държавна опера – Русе с участието на г-н Бейков:

Пламен Бейков е роден през 1967 в град Свищов. Възпитаник е на НГДЕК „Константин-Кирил Философ“. Завършил е оперно пеене в Кралския колеж за музика – Лондон и е специализирал при знаменития Борис Христов в Рим. Завършил е музикално-сценична режисура в НМА „Проф. Панчо Владигеров“. От 2007 г. е солист на Държавна опера – Русе, и е поставял оперни творби като режисьор. Той е в основата на възстановяването на програмата за образователни концерти-лектории сред децата в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    16
    Екс-Делта
    Отиваме там да окабеляваме нещо си в изчислителния и тая пиарка на операта като зейна, що сме били без маски на етажа?! Да не е само твой етажа бе пръдло! Там офиси имат и нетуъркс. Та тогава разбрах, че тая лелка си изживявала и като водеща по некакво радио.
  • -1
    15
    O-ooh
    Само като видя фамилията на новия - "Отвличане от сарая" ни чака, Бей(ков).
  • 5
    14
    до 13
    Кое от истинските ни имена искате? Ние сме 20-тина човека занимаващи се с медии. На които Диана Димитрова от опера Русе ни е пращала мейли със знаменития правопис "чОдесТно". Впрочем, три пъти. През няколко минути. В полунощ.
  • -1
    13
    Антон
    Що не си пишете истинските имена ?
  • 4
    12
    закривай
    Палиативно поддържане на опера с 10 милиона дългове в няма и 50-хиляден град като Русе е като на свинче-звънче!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари