Даровити ученички изработиха творби по повод 140-тата годишнина от създаването на Русенския съд

0

През м. октомври 2018 година Окръжен съд – Русе отправи покана до учениците и студентите да се включат в отбелязването на 140-тата годишнина от създаването на Русенския съд.

Месец по-късно постъпват първите две творби от талантливите деветокласнички Габриела Георгиева и Симона Чакърова от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе.

Това ни дава повод да напомним на обществеността за тази наша благородна инициатива, обръщайки внимание, че наближава крайния срок за изработване на произведенията – 30.11.2018 г. Картина, дърворезба, декупаж, макет - всяка творба ще бъде включена в изложбата с изписани имената на автора й. През м. декември произведенията ще бъдат подредени във фоайето на първия етаж в Съдебната палата, където гражданите ще имат възможност да ги разгледат и закупят. Сумите от продажбите ще бъдат изпратени на „Българската Коледа“ с посочване имената на творците.

Това ще стане достояние на цялата общественост чрез оповестяването в интернет страницата на Окръжен съдРусе и регионалните медии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари