ДАНС задържа британец, създал мрежа за обмен на детска порнография

0
Акцията е проведена на 18 септември под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил
Акцията е проведена на 18 септември под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил

 В спецоперация на ДАНС, проведена в Кюстендил, е заловен британски гражданин, създал мрежа за обмен на порнографски материали с деца. Това съобщиха от ДАНС. Акцията е проведена на 18 септември под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил. В операцията, целяща противодействие на сексуалната експлоатация с деца в интернет, е задържан британски гражданин, използващ ресурсите на интернет платформа, в която потребители от цял свят реализират целенасочени контакти помежду си с цел обмяна на материали, съдържащи сексуално насилие на деца.

Акцията е част от международна операция, насочена срещу транснационалните сексуални насилници на деца, създаващи и разпространяващи детска порнография.

На иззетия преносим компютър на лицето е установено наличието на голям брой видео и снимков материал (над 1 терабайт незаконно съдържание), показващ сцени със сексуална експлоатация на деца на видима възраст между 7 и 16 години.

По случая е образувано досъдебно производство. Лицето е задържано за 24 часа, като от Районна прокуратура – Кюстендил му е повдигнато обвинение, за което максималното предвидено наказание е лишаване от свобода до 6 години и глоба до 2000 лв.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари