Даниела Везиева: След Полша ние сме вторите по ниска цена на тока

0
"Бизнесът е много притеснен заради рязкото поскъпване на тока", отчита служебният министър на икономиката
"Бизнесът е много притеснен заради рязкото поскъпване на тока", отчита служебният министър на икономиката Снимка: БНТ, стоп кадър

"Имахме много срещи с бизнеса, с ресторантьорите и туризма, ситуацията е много сложна. Бизнесът е много притеснен заради рязкото поскъпване на тока"

Това коментира в сутрешния блок на БНТ служебният министър на икономиката Даниела Везиева.

"От една страна сме в световна енергийна криза. Ние сме страна втора по ниски цени на тока, след Полша.", обясни Везиева. 

По думите ѝ усилията на служебния кабинет са насочени към това да се променят правилата, така че да се балансира пътят между крайния потребител и продавача на ток.

"Премиерът Янев вече обяви тези мерки, като една от тях е създаването на т.нар. "клирингова къща", заяви служебният министър.

Според нея това ще подпомогне баланса между всички участници в тази сделка. Това е задача, която е поставена на Министерството на икономиката и на Министерството на финансите.

Везиева коментира и мярката, с която ще бъдат подпомагани 50 лева производителите, за всеки потребен мегаватчас електроенергия. Тази мярка не изглежда достатъчна за фирмите, които са големи потребители на електроенергия, каза министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари