Даниел Митов: Ще настоявам за премахване на институцията „служебен кабинет”

1
По думите му по-добрият вариант би бил редовният кабинет да управлява до избирането на нов
По думите му по-добрият вариант би бил редовният кабинет да управлява до избирането на нов Видео: NOVA NEWS

"Ще настоявам за премахване на институцията „служебен кабинет” от конституцията"

Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS . По думите му по-добрият вариант би бил редовният кабинет да управлява до избирането на нов.

„Тази практика съществува в някои държави, но парламентът не се разпуска, а остава да работи. Целта е да се осъществява контрол. Румен Радев демонстрира, че с институцията „служебен кабинет” може да се злоупотребява”, обясни той.

Според Митов президентът Румен Радев от дълго време излиза извън конституционно определените му правомощия.

„Той се изживява като самодържавец и като човек, който ще управлява държавата. Чуваме, че има и опити да инженерства политически, създавайки нови политически формации и манипулирайки други. „Продължаваме Промяната” бяха негов проект, той им осигури ресурса и представянето на изборите. Радев е единственият държавен глава, който си позволява да прекрачи рамките на правомощията си. Очевидно има план, с който да овладее държавата”, коментира още депутатът.

Във връзка с позицията на премиера Кирил Петков около настояванията на Русия за изтегляне на НАТО от наша територия, Митов добави, че в изявлението му липсваха факти.

„Той беше принуден да реагира след като ние натиснахме в НС. Речта му беше кратка, само с констатации и юридически факти. Очаквахме да чуем геополитическа оценка за рисковете”, добави той.

Целият разговор вижте във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    ОтГората
    Мечтата на Боко е той да управлява докато не се създаде нов кабинет и той да прави изборите. Няма как да стане това, ама никак няма как да стане, гербавите.
  • 5
    3
    123
    От както Плювналиев не е в президентството, президента май стана "излишен" според ГРоБ
  • 9
    2
    ...
    Пък Бойко Борисов демонстрира, че с институцията „редовен кабинет” може да се злоупотребява. Предлагам премахване и на тази институция.
  • 9
    1
    мнение
    а пък ние ще настояваме за твоето премахване и на цялата шайка около тиквуна
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари