Евролидерите одобриха идеята на Петков за споделен фонд за бежанците от Украйна

0
"Правителствата на страните членки ще трябва сами да стимулират икономиките си, за да има растеж", каза Кирил Петков
"Правителствата на страните членки ще трябва сами да стимулират икономиките си, за да има растеж", каза Кирил Петков Снимка: БГНЕС

"Европейската солидарност е много важна. Получих одобрение в следващите дни ще се предложат варианти тези разходи, които всяка страна сама плаща в помощ за Украйна, да може да се покрият тези разходи от ЕК"

Това заяви във Франция премиерът Кирил Петков, цитиран от БГНЕС. 

"Това, което обсъждахме днес, и България беше водещата страна, която го предложи, е общ кохезионен фонд за бежанците от Украйна, за да може европейското семейство заедно да плати разходите за тези бежанци, а не всяка държава да се бори самостоятелно", каза премиерът.

"Парите ще бъдат от остатъчни средства от европейските програми, това няма да е някакъв нов заем. За начало говорихме за около 10 млрд. евро. В момента влизаме в една обща ситуация на високи цени на петрола и газа, които повишават инфлацията и намаляват растежа. ЕЦБ ще намалява средствата, които циркулират в европейската икономика, намалявайки паричната маса в ЕС, а правителствата на страните членки ще трябва сами да стимулират икономиките си, за да има растеж", каза още Петков.

"Аз вече имах възможност да се срещна с всичките ни съседки, освен с Турция. Искам това да бъде една първоначална среща с Турция, да имаме директния контакт, за да мислим и за общи неща заедно. Както знаете, част от газа, който искаме да купуваме, азерският газ, минава през Турция", добави премиерът. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Idiot
    Този натегач Кирчо голям смях са му се смели "евролидерите" как се натяга да ни набута нас българите да плащаме ! С чужда пита помен прави, ще се и хвали, а те го "приветствали" ! Боже, прибери си вересиите !
  • 1
    1
    Усраински фашисти
    https://varna.zbox7.eu/737943/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари