Данъчните в Русе обявиха на търг конфискуваната земя на Юзеир Юзеиров

0
Земите са отнети от Юзеиров, който бе обвинен в пране на пари през 2011 г.
Земите са отнети от Юзеиров, който бе обвинен в пране на пари през 2011 г.

Данъчните в Русе обявиха на търг конфискуваната земеделска земя на скандално известния Юзеир Юзеиров, която бе отнета в полза на държавата по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Става дума за над 1000 дка в землището на община Попово, като това е най-голямата продажба от НАП на земеделски земи в страната, предаде БГНЕС.

Земите са в близост до селата Берковски, Баба Тонка и Славяново, като именно в последното село Юзеир Юзеиров и брат му построиха паметник на турския войник, който впоследствие беше принудително разрушен по предписание на ДНСК. Продажбата ще се осъществи чрез два търга с тайно наддаване, като стартовата цена е средно 300 лв. за декар. В част от земите специално са засадени и вече добре израсли орехови дървета, чиято дървесина е сред най-търсените за производство мебели у нас и в чужбина. Има и няколко необработвани в последните години парцели. Единият търг е на 16 октомври, а другият на 27 октомври, уточниха от офиса на НАП-Русе.

Продажбата на крупния масив земи се осъществява след решение на Варненския апелативен съд, потвърждаващ иска на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Юзеир Юзеиров, който бе обвинен в пране на пари през 2011 г. С решението на съда от Юзеиров, с българско име Росен Йорданов, и съпругата му се отнема собственост на обща стойност 1,022 млн. лв., предимно земеделски земи в Добруджа. Юзеир и брат му Али се опитаха на няколко пъти да учредят мюсюлманска партия с името „Отоман”. За това те получиха и обвинение през 2010 г., както и за митинг-събрание на незаконна политическа сила и едро хулиганство – заради строежа на паметник на турския воин. Юзеир Юзеиров бе задържан през 2010-2011 г. в Белгия за нарушения на трудовото законодателство и наемане на нередовни работници.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари