Дайте надежда на Галимир от Русе

2

Галимир Галинов Георгиев е роден в гр.Русе и е на 23 години. Учил е в Спортното училище "Майор Атанас Узунов" с профил борба. Болен е от лимфом на Ходжкин.

Болестта представлява злокачествено образувание на лимфната тъкан, което се характеризира с наличието на типични клетки. Той обяснява болестта като по-бавно развиваща се левкемия. Момчето се опитва да се пребори със заболяването вече 7 години. Това става чрез редици курсове химиотерапии първо в Детска Хематология - София (ИСУЛ), а след това през 2014 г. постъпва в Националната Онкохематология в Дървеница - София. След като лечението там е неуспешно и състоянието му се влошава, Галимир се пренасочва към болница „Св. Марина“ гр. Варна. Тук му се назначава лечение, което за съжаление се оказва неефективно и прогресията на болестта продължава с още по-голяма сила. Надеждата на момчето идва от болница в Турция. Сумата е непосилна за семейството и близките на момчето. Препаратът, от който се нуждае и който дава най-голям шанс за влизане на заболяването в ремисия (излекуване) е скъпоструващият Брентуксимаб. Той обаче не се поема от здравната каса. Цената за един флакон е 7300 лв., като първоначално са му нужни 11 флакона, които струват над 80 000 лева. Налага се да си закупи и следващият курс за химиотерапия. Цялата сума за лечението му е около 270 000 лева и е напълно непосилна за него и семейството му.

Галимир е с трайно намалена работоспособност - 95% с решение на ТЕЛК.

Хора, това е един уникален човек, който като всички Нас има правото да живее пълноценно! Призоваваме Ви да помогнем всички заедно на това момче, този млад мъж да опита от сладостите на живота, помагайки му да се пребори с коварната болест. Ние сме народ, който като се обедини, прави невиждани чудеса. Нека и този път докажем на един млад българин, достоен сънародник, нашата сила. Нека дадем шанс на това момче да стигне до завидна възраст. Нека отворим сърцата си за това с нищо виновно момче, което се бори с най-тежката болест на 21-ви век! 

Който иска да помогне на Галимир, може да разпространи този призив, както и да се присъедини към групата във Фейсбук и да пусне някоя вещ, която ще се разиграе на търг в помощ на Галимир, или да закупи такава. Всяка стотинка е от значение, всеки лев… 

Или просто да преведе символична сума по дарителската сметка в ПроКредит Банк:

Титуляр Галимир Галинов Георгиев
IBAN: BG63PRCB92301048874810
BIC: PRCBBGSF

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари