Дъговидни, гърбави или подути нокти - новият тренд в маникюра

2

В зората на ноктопластиката не беше рядкост да се види момиче със силно удебелени нокти. Получаваше се, когато маникюристката не е съвсем свикнала все още да борави с изграждащия гел, който се слага върху изкуствените удължители.

И ето че 10-ина години по-късно дефектът влезе в редиците на ефектите и стана новият тренд в маникюра – нокти като мехурчета. Може да чуете някъде да ги наричат още дъговидни, гърбави или подути нокти, като последното наименование ги описва най-точно.

На практика става дума за едно и също нещо, а как ще бъде назован крайният резултат, зависи от това дали ноктите ви са дълги, или къси. Колкото по-къси са, толкова повече приличат на балончета.

Новата сензация доби много бързо популярност в социалните мрежи. Не може да се отрече, че първата среща със снимки на подобно творение действа, меко казано, шокиращо. Може би, защото първата и най-естествена мисъл, която минава през акъла на мнозина, е дали притежателката на ръцете от снимката не страда от рядко заболяване.

Получават се с натрупване на гел за ноктопластика в средата на нокътя

Техниката не е много по-различна от тази, с която се прави обикновената ноктопластика.

При нея се нанася тънък слой акрилен гел върху повърхността на нокътя, а след това се пече в специална фурна под UV лампа. Тук случаят е същият, разликата е в нанасянето на гела. Взема се по-голямо количество от него и се поставя в центъра на плочката на нокътя.

След това с много прецизни движения се разнася към основата и към върха ѝ, докато не се образува нещо като хълм в средата. При изграждането на гърбавите или дъговидните нокти, работата започва с поставянето на изкуствени удължители, които предварително се залепят за края на вече съществуващите нокти. Оформянето на края на върха е по желание – могат да бъдат заоблени, квадратни и дори заострени, каквато беше модата последните няколко лета.

Накрая процедурата е стандартна – оцветяване на ноктите с лак. Голяма част от привърженичките на новата тенденция украсяват маникюра си с картинки, камъчета и мъниста.

Ако трендът на гърбавите нокти е вашият естетически избор, но не знаете дали след това ще можете да се освободите от тях лесно, не се притеснявайте. Отстраняват се по абсолютно същия начин както обикновената ноктопластика - с тампони, напоени с концентриран ацетон и пила, за предпочитане електрическа, за да не се наранява повърхностният слой на ноктите.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари