Дафинов лист в пералнята?

1
Дафиновият лист запазва яркостта и свежестта на дрехите по-дълго
Дафиновият лист запазва яркостта и свежестта на дрехите по-дълго

Дафиновият лист запазва яркостта и свежестта на дрехите по-дълго

Въпреки разнообразието от перилни препарати, хитрите домакини все още прибягват до някои бабини трикове, за да постигнат перфектна чистота на дрехите.

Един от тези трикове е прането с дафинов лист, пише Actualno.com.

Защо хитрите домакини слагат дафинов лист в пералнята?

Оказва се, че благодарение на този трик дрехите не избеляват толкова много при пране, стават по-ярки и запазват свежестта си по-дълго.

Как се използва дафиновият лист за пране?

В единия случай 10 дафинови листа се смесват с 4 супени лъжици сода за хляб, поставят се в платнена торбичка и се слагат в барабана заедно с прането. Дрехите се перат при температура от 30 градуса и повече.

Друг вариант за употребата на подправката е накисване на бельото в отвара, приготвена от нея.

За целта 10 дафинови листа се заливат в 5 л вряла вода. Добавят се 4 супени лъжици сода, след което сместа се оставя за 20 минути.

Готовата течност се филтрира, оставя се да изстине и се изсипва в легена с бельото. На следващия ден прането може да се изпере по обичайния начин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари