Да получиш $20 милиона, само за да започнеш работа: Това се случва на Уолстрийт

1
Големите играчи от Уолстрийт наддават в ожесточена конкуренция, за да наемат нови служители
Големите играчи от Уолстрийт наддават в ожесточена конкуренция, за да наемат нови служители

Големите играчи от Уолстрийт наддават в ожесточена конкуренция, за да наемат нови служители и да запазят ценната работна ръка, която вече са наели.

За целта предлагат невъобразимо големи бонуси.

По думите на адвоката по трудово прави Стивън Екхаус, който работи в McDermott Will & Emery и представлява топ банкери, един от клиентите му е получил 20 милиона долара бонус за да започне работа, след като няколко компании са "наддавали" за него в продължение на четири месеца, съобщи Yahoo finance, цитиран от Money.bg.

Това не е нещо необичайно в политиката на големи компании, банки. Morgan Stanley съобщи, че разходите за заплати са се увеличили с 18% през 2021 г., в сравнение с предходната година например. За Goldman Sachs това увеличение е с около 23% повече на служител.

Типичното базово заплащане на Уолстрийт вече достигна 100 000 долара без да се вземат предвид годишните бонуси, съобщава Times. Но най-големите играчи и топ банкери например получават десетки милиони годишно. Главният изпълнителен директор на Morgan Stanley Джеймс Горман наоример е получил 35 милиона долара миналата година, а главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън общо 34,5 милиона долара за 2021 г.

Въпреки това, дори с тези конкурентни предложения за заплащане, много банкови служители все още преминават към други индустрии, заради бърнаут.

Служителите на Goldman Sachs негодуваха от въвеждането на 120-часова работна седмица по време на пандемията и се оплакват от психическото напрежение от редовната работа през уикендите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари