Д-р Цветан Райчинов: Благодаря на русенските си колеги!

1
Шестима медици бяха отличени като лекари на годината
Шестима медици бяха отличени като лекари на годината Видео: КИС 13

Шестима медици бяха отличени като лекари на годината в Русе.

От съсловната организация излъчиха и две номинации за награда на национално ниво в София. Те са на д-р Антон Въжаров в категорията за принос за развитието и утвържаването на авторитета на Българския лекарски съюз и на онкогинеколога д-р Венцислав Несторов.

На 19 октомври българските лекари отбелязват своя професионален празник. Това е денят, в който почитат паметта на своя покровител - св. Йоан Рилски. Затова по традиция, днес от Лекарския съюз, раздадоха награди на шестима медици от различни специалности за всеотдайна работа в полза на пациентите, предава Кис 13.

Това са неонатологът д-р Лилия Георгиева, неврологът д-р Росица Кръстева, общопрактикуващият лекар д-р Красимира Бойчева, специалистът в извънболнична помощ д-р Йорданка Пенева, психиатърът от болницата в Бяла д-р Олег Церовски и д-р Николай Колев – Тубдиспансер.

В приветствието си към своите колеги, председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов каза, че русенските лекари са стожери на здравеопазването в областта. Като основен проблем в здравеопазването д-р Цветан Райчинов изтъкна недофинансирането в системата и липсата на кадри.

Най-голям недостиг на специалисти в национален мащаб има за патоанатоми, микробиолози, педиатри и анестезиолози.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари