Д-р Николай Брънзалов: Родителите да извиняват отсъствията на учениците, нашата работа е да ги лекуваме

1
Извинителната бележка е допълнителна административна тежест, която не се заплаща от НЗОК, каза лекарят
Извинителната бележка е допълнителна административна тежест, която не се заплаща от НЗОК, каза лекарят Видео: NOVA

Относно грипната епидемия той заяви, че няма опасност от сериозен натиск на здравната система

"Извинителната бележка е допълнителна административна тежест, която не се заплаща от НЗОК. Нашето предложение е родителят да извинява отсъствията и няма да има проблем. Можем да отбележим в амбулаторен лист, че е желателно детето да остане вкъщи." Това каза в „Интервюто в Новините на NOVA” зам.-председателят на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов.

В цяла Европа извинението на отсъствията се прави от родителя. Нашата работа е да лекуваме децата и да ги профилактираме. Колко време да отсъства детето трябва да определи родителят”, смята той.

Относно грипната епидемия, Брънзалов заяви, че няма опасност от сериозен натиск на здравната система. „Не виждам нещо необичайно. Това са нормални процеси, които протичат като здравословен проблем. Най-вероятно заболеваемостта ще спадне скоро”, коментира медикът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    тоди
    Всичко е сбъркано в тази държава!
  • 0
    1
    Аз
    Аз нещо не разбирам. Доктора казва, че родителя трябва да издава медицински документ за отсъствие когато детето е болно? Има ли родителя това право, има ли квалификация да прецени заболяването, а ми ако родителя реши да лекува без да го води на лекар? А как ще се предпазват от злоупотреби, например родителя да оправдава отсъствия с медицински причини?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари