Родител: Не смятам, че една извинителна бележка трябва да струва 20 лева

1
Според родители, освен заплащането, нововъведението с електронната извинителна бележка има много неясноти
Според родители, освен заплащането, нововъведението с електронната извинителна бележка има много неясноти Снимка: кадър Bulgaria ON AIR

Според родители, освен заплащането, нововъведението с електронната извинителна бележка има много неясноти

Всеки лекар сам определя колко ще струва т.нар. електронна извинителна бележка за учениците. Тя се издава вече три седмици, а цената ѝ варира от 2 до 10 лева. Това предизвиква недоволство сред родителите.

Според Лавен, която е родител на две деца, не е редно да се заплаща извинителна бележка при положение, че дори вече не е и на хартиен носител.

"Не смятам, че една бележка трябва да струва 20 лв. при положение, че те дори няма да ми я дадат и на хартия. И всъщност трябва да платя за нищо. Не е редно при положение, че здравната система осигурява на децата под 18 години безплатно здравеопазване. Не е добре за една бележка да плащаме", каза тя, предаде Bulgaria ON AIR.

Причината за заплащането на бележката е, че не влиза в безплатния пакет от услуги, които се покриват от бюджета на Здравната каса.

"Издаването на тази електронна извинителна бележка поради заболяване не е от вчера. Тя е извън пакета на нашата дейност, т.е. не се покрива от НЗОК, така че всеки един лекар може и следва да определи някаква цена. Ние живеем в пазарна икономика. По този начин всеки може да определи цената, такава каквато реши. От нищо - до най-различни цени", коментира Любомир Киров от НСОЛ.

Според родители, осен заплащането, нововъведението с електронната извинителна бележка има много неясноти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    ДЖИПИТАТА
    СЕ ПООЛЯХА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари