Членовете на НОЩ вече ще се редуват на сутрешните брифинги

2
Промяната е по тяхно искане
Промяната е по тяхно искане Снимка: кадър от news.bg

Членовете на оперативния щаб вече ще се редуват на сутрешните брифинги като промяната е по тяхно искане, обясниха от Министерския съвет.

Остава обаче подробният брифинг в четвъртък, на който Мутафчийски и целият щаб ще отговарят на въпроси.

"Повече от 70 дни Националният оперативен щаб информира обществото с данните за заболеваемостта. Винаги посланията на щаба са били на базата на научен анализ и това, което е прочетено, видяно и разговаряно с колеги от чужбина.

Целта е при нас нещата да са малко по-леки от това, което се случи на някои държави в Европа и такива, които са ни били пример - държави с много по-голям ресурс. Не сме плашили хората, винаги сме казвали истината", заяви тази сутрин проф. Кантарджиев.

"Никого не плашим, казваме само истината. Тя е следната: добрият сценарий е да използваме добрите си резултати, да продължаваме с мерките, те да се разхлабват, но винаги с анализ.

В зависимостта от променливостта на броя на случаите се предприема отпускане на мерките или забавянето на тяхното отпускане. Благодарение на навременните мерки и поемането на голяма политическа отговорност можем да се похвалим с тези резултати", категоричен бе Кантарджиев.

"Със забавянето на случаите имаме едно много по-подготвена система. Няма необучен медицински персонал, няма болница без предпазни средства", каза още професорът.

"Нали не плашим никого", запита в края на брифинга професорът.

"Не бива да правим така, че на брега на Дунав да се удавим", заключи той по повод отхлабването на мерките.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари