Чисто ново кръгово кръстовище пропадна

0

Дупка зейна след голяма ВиК-авария на метри от откритото преди три дни кръгово кръстовище в Благоевград, струващо 800 000 лева, 300 000 от които за подмяна на тръбите, предаде БГНЕС.

Аварията във водопровода на ул. „Д-р Христо Татарчев” е възникнала към 4 часа тази сутрин, водоподаването в района е спряно. Дупката е с размери 1.5 на 1.5 метра, асфалта е изровен, тротоара пред блок „Лира” е в кал, вторият саниран в Благоевград жилищен блок се отразява в огромна локва.

Аварията е в подхода към новото кръгово кръстовище, открито на 14 септември с водосвет, рязане на ленти и лисване на канче с вода от кмета Атанас Камбитов. Самият той каза, че 300 000 от струващото 800 000 лева ново кръстовище, са за смяна на старите тръби под кръстовището.

Днешната авария е преди кръстовището, където тръбите не са сменявани. От ВиК казаха, че смяната на старите железни тръби под кръстовището с нови-пластмасови е извършена не от водното дружество а от общината-респективно фирмата изпълнител на ремонта.

Към 8.30 ч. тази сутрин започна рязането на асфалта за отстраняване на поредната ВиК-авария в Благоевград. Такава възниква тази сутрин и на ул. „Марица” в района на хотел „Рио”.

Районът на аварията е отцепен с ленти, преминаването към новото кръстовище откъм ул. „Д-р Хр. Татарчев” е невъзможно, обикаля се по ул. „Братя Иванови”.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари