Четири трика, за да не ни осъди парното

0
Четири трика, за да не ни осъди парното

Има четири грешки, които прави „Топлофикация – София” в делата срещу длъжници и поради тях голяма част от исковете падат в съда, пише „Телеграф”, като се позовава на Павел Кърлев, изпълнителен секретар на Федерацията на потребителите.

Парното не може да докаже точните количества топлинна енергия, за които да осъди абоната. Според Общите условия при всеки отчет на общия топломер трябва да присъства представител на етажната собственост, който да се подпише под снетите резултати.

Ако няма такъв подпис, съдът отхвърля иска на „Топлофикация”. Твърдението на парното, че сваля данните с терминал не минава пред магистратите. Друг повод за отхвърляне на искове е служебното прехвърляне на партидата на някой наследник или потребител, който не живее на адреса.

Има и случаи, в които парното търси дългове от собственик на жилище, който отдавна го е продал и заминал в чужбина. Следващата грешка е когато има служебно начисляване на топлинна енергия, в случай че собственикът не допусне служителите да отчетат топломерите.

Делата за неплатени прогнозни сметки също падат в съда заради начислените лихви върху тях. От април тази година такива лихви вече не се начисляват и парното не завежда дела за неплатени суми при такива случаи.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари