Честито Русенци! Отново се изгавриха с Вас

0
Всички Вие станахте участници в театъра наречен „Монтюпе и неговите жертви“
Всички Вие станахте участници в театъра наречен „Монтюпе и неговите жертви“

Честито Русенци! Отново се изгавриха с Вас. Без да искате, всички Вие станахте участници в театъра наречен „Монтюпе и неговите жертви“. Нали разбирате – не сте „Монтюпе“. Този път черната работа свърши Върховен административен съд, който отмени заповед на РИОСВ, с която бе затворена само една от шестте инсталации за леене, тъй наречения „карусел“, пише Бъдеще за Русе.

В определението на съда четем: В случая ангажираните към настоящия момент по делото доказателства установяват, че като фактически основания за налагане на принудителната административна мярка са посочени извършени замервания на 02.07.2015 г. и на 09.07.2015 г., а към момента на издаване на административния акт извършените замервания са в норма и след прилагане на принудителната административна мярка – извеждане на експлоатация на Инсталация за каруселно леене на алуминий – Карусел № 1 замърсяването на въздуха в града е продължило, поради което не може да се направи извод за накърняване на обществения интерес т.е. законовата презумпция за наличие на защитим обществен интерес е оборена. Ето защо като е направил извод в обратния смисъл първоинстанционният съд е постановил съдебен акт в нарушение на материалния закон, което следва да бъде отменен.“

Основният артист – РИОСВ – Русе, добре си свърши работата. Сами виждате как предизборно и сигурно напълно наясно, че  спирането на „карусела“ ще бъде отменено, РИОСВ издаде ялова заповед с единствената цел да заблуди Русенци, че прави нещо по въпроса . Защо я издаде само за един от шестте инсталации? Защо не посегна на десетте пещи за топене на цветни метали, които са без пречиствателни инсталации? Защо са ползвани стари измервания – от 2.07.2015 и от 9.07.2015 г. в заповедта за затваряне от 23.09.2015г.? Естествено, за да може да бъде оборена в съда. Защо, когато още през м. юли е имало измервания, водещи до затваряне на мощностите, това не бе направено? Защо…

Защото още веднъж Русенецът бе употребен. Гадно и безмилостно, за да има предизборен параван, който да скрие екологичния геноцид от погледа на избирателите.

Всичко това стана на фона на внесена в общински съвет искане на гражданска инициатива, което трябваше да се разгледа до 18 октомври. Ако бе приета, Русе щеше да има Обществен съвет по екология и нещата вече щяха да бъдат различни.

На нека се върнем на „театъра“. Успехът му бе гарантиран от хора зад кулисите, тези, които освен да бъдат ченгета – не могат нищо друго. За сметка на това, пък с задачите поставени им от партийните централи се справят блестящо. Всъщност единственото, което правят е да създават интриги сред недоволните и да ги делят на групи, внедрявайки сред тях мекотели, които държат на каишка – едни с заплахи, че ако са с нас, ще бъдат смачкани, други с включването в програми от еврофондове или с финанси давани от общината. Те пък водят за носа останалите.  Това е причината, в протестите да има все по-малко хора и когато някой прави протест, други да казват, че на протеста му не отиват.

Това е в Русетеатър, жертви  и негодници.

Източник: Бъдеще за Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари