Чесънът се слави с регенериращ и подмладяващ ефект

1
Защо е важно да похапваме чесън?
Защо е важно да похапваме чесън?

Защо е важно да похапваме чесън?

Чесънът е невероятно растение, което човечеството използва повече от три хиляди години. През Първата световна война хирурзите използваха чесъна като противовъзпалително средство при лечение на рани, за да предотвратят появата на инфекции. Това обяснява защо и днес можем да чуем, че най-доброто естествено средство срещу вируси е именно чесънът.

Алицинът е ключовото химично съединение, което чесънът съдържа. Той е чудесно терапевтично средство, предотвратяващ окисляването на лошия холестерол, което го прави успешно оръжие в борбата с хипертонията. Приемът на чесън може да свали високото кръвно с до 8%, както показват изследвания. Той също има кардиозащитно действие и предотвратява развитието на атеросклероза. Същият този алицин, който съдържа сяра, е виновникът и за аромата на чесъна.

Освен алицин, чесънът съдържа още фосфор, калций и желязо, йод, сяра и хлор. Той е полезен за диабетици, защото има свойството да понижава кръвната захар. Чесънът облекчава симптомите на астма, тъй като влияе благоприятно на дихателните пътища. При настъпването на астматичен пристъп три сурови скилидки могат да помогнат за по-лесното му овладяване.

Чесънът се слави и с регенериращ и подмладяващ ефект, тъй като въздейства благоприятно на ръста и делението на клетките. Ако по време на вечеря избягвате чесъна заради миризмата му, пропускате да се възползвате от качествата му като афродизиак. Доказано е, че той повишава либидото. Освен това, чесънът е отлично оръжие в борбата с глистите и редица стомашни проблеми като колит и други. Той не влияе на полезните организми в стомаха, но действа разрушително на вредните бактерии.

Най-полезен е чесънът в суров вид. Ако похапвате дори само една скилидка на ден, си подсигурявате добро здраве и добра защита на имунната система. В случай, че готвите с чесън, добавете го накрая, за да не изгуби полезните си вещества поради високата температура. Не пропускайте да включите този мощен подправка в храната си и се наслаждавайте на многобройните му полезни свойства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари