Червеното е хит при абитуриентските рокли

0
Друг харесван цвят е телесният
Друг харесван цвят е телесният

Основните предпочитани цветове за рокли от абитуриентките в Бургас тази година са червено, черно и синьо, предава Радио "Фокус".

Друг харесван цвят според анкетираните е телесният. Един от нестандартните избори е рокля, която си мени цвета според светлината на вън. За разлика от предходни години, момичетата, завършващи 12 клас в бургаските училища, тази година залагат на по-семпли рокли. За изработката им много от тях предпочитат да използват услугите на шивач или за целта ходят до Димитровград.

Има и случаи на абитуриенти, които посещават съседни страни като Турция. Според Белослава Колева, която завършва 12 клас, не са много девойките, които поръчват рокли по интернет заради съществуващия риск от несъответствие в размер или модел. Момичетата от Бургас залагат най-вече на дантелата. 

Цените на роклите варират между 300 и 1 000 лева за бургаските магазини, намират се и рокли от 200 лв. в Асеновград. Единични са случаите на закупени тоалети от цени над 1 500 - 2 000 лева. В зависимост от плата и използваната украса покупката може да се оскъпи. Някой от завършващите средно образование твърдят, че им излиза по-солидно да използват услугите на шивач и предпочитат готовите рокли, закупени от магазините в Бургас.

 В някой училища вече преминаха изпращанията, а в други тепърва предстоят. За разлика от абитуриентския бал, предпочитан тоалет за това събитие са гащеризоните от всякакъв тип.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари