"Червения пират" изпращал заплахите си от паркове и кафенета

0
ГДБОП издирва бездомника
ГДБОП издирва бездомника

ГДБОП издирва бездомника

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел са обект на интернет заплахи. Срещу тях, както и срещу министри от кабинета са били отправяни сериозни закани. Според ГДБОП изпращачът е същият, който тероризира и съдия Владислава Цариградска. Той е известен. Подвизава се под псевдонима "Червения пират".

За псевдонима "Червения пират" службите не чуват за пръв път.

"Води скитнически начин на живот в град София, но не е от град София", съобщи Владимир Димитров от отдел "Киберсигурност" към ГДБОП, предаде Bulgaria On Air.

Преди месеци "Червения пират" отправял бомбени заплахи към училища. Тогавашните му имейли го отвели и до органите на реда.

"Задържан е преди месеци за подобни свои деяния, но последните няколко месеца не можем да установим неговото местонахождение", каза още Димитров.

А сега ГДБОП отново е по петите на бездомника. Службите все още не се справят с откриването на страдащия от психично заболяване скитник.

"Определено е предизвикателство за ГДБОП и Столичната полиция. Води скитнически живот на територията на София, което затруднява неговото издирване", информира Димитров.

Но разследващите са категорични – установили са, че и премиерът Денков, и вицепремиерът Габриел, и съдия Цариградска са заплашвани от "Червения пират"

"Той е разпратил десетки заплахи и те са почти идентични. Точно това ни води до заключението, че това е един и същи човек", заяви експертът от ГДБОП.

"Това, което аз допускам е, че е използвана съвместна работа между много отдели и много хора, като сравнително е правена експертиза от психолози и профайлъри, така че да бъде установено безпрецедентно, че имейлите са дело на един и същи човек", смята експертът по киберсигурност Кирил Григоров.

"Червения пират" успял да намери имейл адресите на високопоставените държавници.

"Не бих го нарекъл грешка, по няколко причини - на първо място те са публични личности и не е толкова лесно техните контакти да бъдат установени", допълни Григоров.

А заплахите бездомникът изпращал от свободно достъпните интернет мрежи в паркове и кафенета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Джери Дзержински
    Къде да намеря този червен пират или някой друг, който може да ми помогне? Цял ден търся някоя реклама със Стоичков, но ми излизат само някави новини за червени и за пирати и за котки и за Цариград. Кажете къде да намеря реклами със Стоичков моля ви много ми се гледа!
  • 2
    3
    Вервам ви!
    Ако ви трябва телефона или имейла на Съдия, Премиер, Президент, дори на Джо Байдън тогава отидете при първият срещнат клошар и му дайте някакво подаяние и той ще ви го каже!
  • 2
    2
    до 1
    Да ловиш Wi-Fi или да си зареждаш телефона не е ядрена физика.
  • 4
    1
    ГАЦО
    Скитник,бездомник и просяк но си плаща интернета да заплашва съдии и училища - вярва ли ви НАРОДА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари