Черният списък на Пламен Стоилов

11
Внимавайте какво пишете и гледайте да сте доволни от управлението на Община Русе, защото и вие може да влезете в черния списък на кмета
Внимавайте какво пишете и гледайте да сте доволни от управлението на Община Русе, защото и вие може да влезете в черния списък на кмета

Кметът на град Русе не обича да бъде критикуван и не допуска, че гражданите може да бъдат недоволни.

Обществена тайна е, че Пламен Стоилов и общинската администрация си осигурява медиен комфорт с oбщински пари. Чрез договори за информационно осигуряване, общината си купува време и място в "богопомазаните" регионални медии.

Журналистиката в Русе отдавна се е превърнала в пресцентър на общината, при което редакторите просто копират прес съобщенията на съответния държавен или общински орган и ги представя като „новини“. Така се получава един медиен филтър – определени „новини“, щедро хонорувани от властта, минават през цедката, докато истинските проблеми и другите гледни точки остават далеч от медийното внимание.

Това е показателно, колко нескопосани може да бъдат опитите на кметската администрация да си осигури така желания публичен ореол чрез "захлебването" на местните медии

От няколко години влиянието на "послушните" медии намалява рязко и общинската администрация запретна ръкави сама да рекламира "успешното" си управление. Кмета си направи профил и страница във Фейсбук, където показва на своите последователи колко "успешно" се усвояват парите от нашите данъци и от европейски програми.

За да стане всичко още по-мазно, умниците на държавна хранилка си направиха и собствен сайт - Малката Виена, който публикува рекламните съобщения на администрацията, а страница във фейсбук с името "Русе Сподели" разпространява захаросани "новини" и оплюва своите опоненти или гражданите, които имат наглостта да са недоволни.

Въпреки всичките тези усилия за промиването на съзнанието на русенци, в социалната мрежа недоволството на гражданите ескалира с всеки изминал ден. Хората даже влизат в профила и страницата на кмета, за да изразят своето недоволство и да критикуват работата на Пламен Стоилов и неговите подчинени.

Но както казахме в самото начало, кметът не обича да бъде критикуван и затова вече има черен списък от хора, които са блокирани във Фейсбук.

"Нормално ли е кмета да блокира съвестните граждани от профила си?! Защо и докога?!", пита Васил Златев в групата "Обществен съвет Русе".

От коментарите разбираме, че блокирането на недоволните граждани всъщност е обичайна практика и списъкът може да се окаже много голям. 

Ето и някои от коментарите на отритнати от кмета русенци: 

Радко Димитров: Не е кметът лично. Мария Иванова се казва. Бивша "разследваща журналистика" с много награди за епохални разследвания.

Мирослав Малчев: И аз съм от съвестните! ''Русе, сподели'' и там не ме пускат!

Емилия Данова: Има - няма 7 или 9 коментара и ме бастисаха.

Луиза Попова: И мен ме бройте при онеправданите и отритнатите.

Митко: Жалка работа, навързани са като черва в общината, как няма да блокират, който не им изнася и страницата им Русе сподели.

Андреана Николова:  Камерите спират, когато започнат въпроси от гражданите.. дотогава всичко е шест.

Люси: За жалост на повечето хора изобщо не им дреме, а общината и кмета си правят каквото щат, трият, блокират.

Васил Златев: Пламен Стоилов заема длъжността кмет и не му прави чест да игнорира граждани безпричинно!

Внимавайте какво пишете и гледайте да сте доволни от управлението на Община Русе, защото и вие може да влезете в черния списък на кмета.

Все пак не трябва да забравяме, че кмета може да ви блокира във фейсбук, но на следващите избори вие може също да го блокирате.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари