Чех е топ мърльото на Европа

0

Чешкият бездомник Лудвик Долежал, живеещ в околностите на Градец Кралове, е смятан за най-мърлявият човек в Европа. Своето „звание" 58-годишният мъж получил от редица чешки и чуждестранни медии заради навика си постоянно да гори обкръжаващи го предмети и да лежи в пепелта. На практика Долежал живеел в постоянно пепелище и на всичко отгоре втривал саждите по лицето и дрехите си.

Психолози смятат, че мъжът страдал от рядка форма на умствено разстройство, близко до пироманията. 58-годишният Долежал събирал непрекъснато стари гуми и ги хвърлял в огъня.

Периодично горял дори ботушите и обувките, които безплатно му предоставяли различните социални служби. Лудвик категорично отказвал да се мие, къпе и преоблича, а принудителното му хигиенизиране не влизало в задълженията на местните полицейски, медицински и пожарни служби, на които често им се налагал да общуват с несретника. Местните жители многократно прибягвали до помощта им заради пожари, разгорели се от огньовете на Долежал.

Самият той доброволно напуснал работа преди две години и оттогава живеел на купони, раздавани на бездомници от местните власти на дневна стойност около 5 долара, с които имали право да се хранят в специалните кухни за бедни в страната.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари