Бяла и Ценово вече са в тъмно червената КОВИД зона, Русе е на прага

1
Последните данни сочат, че област Русе се намира в червената зона по заболеваемост
Последните данни сочат, че област Русе се намира в червената зона по заболеваемост Снимка: Фейсбук, проф. Николай Витанов

Преустановят се присъствените учебни занятия от утре в община Бяла, а в Ценово ще се спрат 50% от паралелките

Изпълняващият длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева запозна ръководството на Областна администрация – Русе с актуалната епидемична обстановка в Русенско. Последните данни сочат, че област Русе се намира в червената зона по заболеваемост, като за изминалите 14-дни индикаторът в региона е 473 на 100 000 души население. Най-висок е показателят за общините Бяла и Ценово – 917.51 и 738.40 на 100 000, което означава, че и двете попадат в т.нар. тъмно червена зона по разпространение на заразата. Преустановят се присъствените учебни занятия от утре в община Бяла, а в Ценово ще се спрат 50% от паралелките. На тези места обучението ще бъде дистанционно.

Най-нисък е показателят за 14-дневна заболеваемост в община Сливо поле – 169.7. Под 250 са показателите и в две други общини – Ветово и Две могили – 234 и 242. В община Иваново индикаторът е 359.09, в Борово – 440.71, в Русе 482.40.

В Русе, Борово и Иваново към дистанционно обучение ще се премине при отсъствие на над 20% от учениците в съответното училище и/или при поставяне под карантина на над 30% от паралелките.

Същевременно в осем лаборатории в региона са раздени над 10 000 антигенни теста. Те ще се правят безплатно, но пробонабирането ще струва конкретна сума, която ще се определя от всяка от лабораториите. Такива тестове има в двете университетски болници „Медика“ и „Канев“, в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, многопрофилната болница в Бяла „Юлия Вревска“, ДКЦ – 1, ДКЦ – 2, както и в лабораториите „Здраве“ и „Рамус“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук