Буря затвори училища в Гърция, отмениха полети

1
Няколко полета са променили курса си и са кацнали в Атина
Няколко полета са променили курса си и са кацнали в Атина

Няколко полета са променили курса си и са кацнали в Атина

Всички начални и средни училища на йонийските острови Корфу и Паксой останаха затворени в четвъртък, а четири полета до Корфу бяха пренасочени и няколко фериботни маршрута отменени заради лошото време, съобщи в. „Катимерини“, цитиран от БГНЕС.

Гражданска защита изпрати SMS съобщения на спешния номер 112 до жителите на Корфу и Паксой, в които ги призова да ограничат пътуванията си в районите, които могат да бъдат наводнени заради бурята.

Два полета от Атина, насочени към Корфу, бяха принудени да се върнат в столицата, един полет от Неапол промени посоката си и кацна в Атина, а полет от Варшава се очакваше да кацне в Превеза, в Западна Гърция, заяви в четвъртък пред държавната информационна агенция AMNA ръководителят на асоциацията на служителите на Управлението за гражданска авиация на Корфу Димитрис Русос.

"Лошото време, което засегна острова, предизвика ниска видимост на летището, което направи невъзможно кацането на самолетите", каза той.

Фериботните услуги до Закинтос и Кефалония са преустановени поради силния вятър, а маршрутите Закинтос-Килини и Кефалония-Килини няма да работят до 18:00 ч., когато се очаква ново съобщение. Фериботите от открит тип ще останат на котва в пристанищата на Корфу, Игуменица и Лефкими, докато фериботните маршрути с кораби от закрит тип засега продължават да изпълняват своите услуги. Пристанищната администрация на Корфу съобщи, че ветровете в Йонийско море са достигнали 7-8 по скалата на Бофорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари