Бум на инцидентите в Русе

0
Сезонът на гонките и катастрофите с мотори започна
Сезонът на гонките и катастрофите с мотори започна Видео: БНТ

В началото на активния летен сезон жителите на Русе се оплакват от бум на гонките и инциденти с мотори.

Навръх откриването на мотосъбора на хижа „Приста“ шофьорите споделят, че само за последните две седмици в града са станали три тежки катастрофи, информира БНТ.

Булевардите „България“, „Липник“ и „Христо Ботев“ в Русе са в челната тройка на местата за незаконните надпревари с коли и мотоциклети. Преди няколко дни жена загина точно на булевард „България“ след удар с мотор. Гонките зачестяват през летните месеци, а дългите и прави русенски булеварди се превръщат в мото писти не само в късните часове, но и през деня.

Лъчезар Личков: „Те като се качат на моторите, особено като са една глутница, просто им порастват криле. Те трябва сами да се усетят, че освен тях има и други участници на пътя с по-големи автомобили.“

Цветелина Коева: „Мислят си, че могат да карат много бързо. Не мисля, че градът е подходящото място за това.“

Свидетелите на гонките понякога заснемат нарушителите и пускат видеоклипове в социалните мрежи. Това обаче не спира любителите на високите скорости. Дългогодишният моторист Милен Боев споделя, че всеки трябва да спазва етика на пътя.

И още:

Милен Боев – моторист: „Да си изкарат А категория, както е по закон. След това – да минат няколко седмици на полигона, да свикнат на машината. Ако трябва с по-ниска скорост да се движат и да спазват дистанция.“

Русенци са категорични, че проблемът с гонките може да бъде решен със засилено видеонаблюдение и по-чести полицейски акции срещу нарушителите.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари