"Булгаргаз": Поскъпване на газа с 60% през август

0
Предстои заседание на КЕВР, което да обсъди новата цена
Предстои заседание на КЕВР, което да обсъди новата цена

Предстои КЕВР да насрочи дата, на която да се проведе обществено обсъждане на заявлението на "Булгаргаз" 

Окончателно предложената цена, по която "Булгаргаз" да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за призводство и пренос на топлинна енергия за август 2022 г., е в размер на 297,89 лева за мегаватчас или 152,31 евро за мегаватчас, изчислена по фиксинга на БНБ (без акциз и ДДС). Това съобщава днес на сайта си общественият доставчик. Предложената цена е с 60,01 процента по-висока от действащата за юли (186,17 лева за мегаватчас).

От "Булгаргаз" допълват, че за сравнение, цените на европейските газови пазари за доставки през август 2022 г. надвишават 171 евро за мегаватчас.

На 21 юли "Булгаргаз" подаде заявление до Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), в което се предлагаше синьото гориво да се продава за 286,84 лева за мегаватчас. Заявлението на "Булгаргаз" е било входирано в КЕВР на 21 юли, но се появи на сайта на регулатора на 27 юли. Тогава предлаганото поскъпване беше с малко над 54 процента.

БТА припомни, че на 21 юли Конституционният съд (КС) обяви за противоконституционно решението на Народното събрание (НС) от 9 февруари т.г. за избиране на Станислав Тодоров за председател на КЕВР. В последния си работен ден депутатите от 47-ото НС приеха бившият председател на регулатора Иван Иванов да заеме отново поста на председател на КЕВР до назначаването на нов.

Предстои КЕВР да насрочи дата, на която да се проведе обществено обсъждане на заявлението на "Булгаргаз" и след това да реши на закрито заседание каква да бъде цената на природния газ за този месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    :lll
    Още трябва, най-малко 150% повишение на цената, за да е горд с евроатлантизма си про100$$ к!р0 и неговата родина сащ!
  • 5
    2
    KlJJu
    про100$$ к!р0, ристюфци, мирчефци, атанасофци - вън от България заради пропагандна политика от работодателя им сащ! България трябва да възобнови доставките на газ от Газпром, а който не иска - марш в сащ за смяна на пола! Онзи ден платения от цру на сащ пропагандатор - мирчефци напоително обясняваше как видите ли Газпром нямало да може да ни доставя газ и нямало да задоволи нуждите на потреблението в България! Този русофоб - мирчефци, който сякаш не знае, че поне 30 години Газпром непрекъснато доставяше газ на България на много добри цени! Но просто трябва да изгоним всяка сащническа сган от България и да е България за българите! България не е на сащ, но ей такива продажни агенти/шпиони ристюфци, мирчефци, атанасофци, про100$$ к!р0, фасилефци, а и банкянската тиква също - натикаха България в блатото, за да угодят на УРОДА сащ в политиката им срещу християнска Русия! Да не говорим, че откаченият про100$$ к!ро мрази християнските ценности и иска да ги замени със сащнически джендеризирани лгбт "ценности"!
  • 5
    1
    Майнич
    И защо трябва да е на закрито заседание? Ае трошете им кратуните вече! На тия и на правителството дето лае против Русия и отказва нормални договори с Газпром като унгарците и на президента натовец шутовете и тва е!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари