bTV: Тревожно е, че премиерът ни нарича ”Божков ТВ”

4
Позиция на bTV Media Group
Позиция на bTV Media Group

Това се казва в официална позиция на bTV, след пиперливите коментари по-рано днес от страна на премиера Бойко Борисов.

Припомняме, че Борисов инспектира строежа на "Балкански поток", когато даде и първи коментар за джиросаните акции на ФК "Левски". През последните дни това е един от основните скандали в страната.

Докато отговаряше на журналистически въпроси от страна на репортер на bTV обаче, Борисов си изпусна нервите и отсече: "Няма да се хвана на въпросите на "Божков ТВ". Освен това той няколкократно повтори, че няма нищо общо с акциите и призова феновете да търсят онзи, който ги е джиросал.

С интересни материали излязоха и информационните агенции "Блиц" и "Пик". В "Блиц" например имаше материал, който хвърли огромна вина върху медията и повтори "тезата" на премиера, че телевизията се е превърнала в "Божков ТВ". От там отсякоха категорично, че медията се е сринала до "нивото на кабеларка".

По-късно "Пик" също излязоха с материал по темата. Те обаче цитираха изказване на Валери Симеонов. Венелин Петков и Антон Хекимян заявиха, че заради изказване на лидера на НФСБ ще повдигнат обвинения и ще продължат "разговорите" в съда.

В днешната публикация на "Пик" Симеонов отсече: Това е Божков ТВ! То бива обслужване, но тяхното е облизване.

Ето и цялата позиция на bTV без редакторска намеса:

"Вчера и днес в българското медийно пространство се появиха неверни твърдения. Ето фактите от bTV Media Group:

1. „Национална лотария“ беше рекламодател в NOVA Broadcasting Group, bTV Media Group и други медии. „Национална лотария“ беше лицензирана от държавата. Компанията беше един от многото рекламодатели.

2. Новините и актуалните предавания на bTV Media Group са абсолютно обективни и безпристрастни. bTV Media Group се придържа към фактите, а ръководството на компанията нито е имало близък контакт с г-н Божков, нито е получавало каквито и да е покани.

В светлината на фактите намираме за тревожно, че премиерът Борисов нарича bTV, телевизия с доказано висока репутация, „Божков ТВ“, на базата на неверни твърдения, разпространени от други медии. bTV работи по най-високите журналистически стандарти, като отразява новините и събитията по обективен и безпристрастен начин".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари