София намесва и bTV в случая "Божков"

0
Пиарката на Борисов заяви, че бизнесменът и главният изпълнителен директор на bTV са дошли заедно в централата на управляващата партия ГЕРБ
Пиарката на Борисов заяви, че бизнесменът и главният изпълнителен директор на bTV са дошли заедно в централата на управляващата партия ГЕРБ

17 май 2020 г. Премиерът Борисов отговаря на журналистически въпроси, но отказва да отговори на въпрос на кореспондентка на bTV, като нарича медията й "Божков ТВ"

Частната телевизия bTV беше намесена от ръководителя на правителствената информационна служба в случая "Васил Божков".

Това стана ясно след като пиарката на премиера Севдалина Арнаудова заяви в профила си във Фейсбук, че бизнесменът Божков и главният изпълнителен директор на bTV са дошли заедно в централата на управляващата партия ГЕРБ.

Арнаудова посочва, че това е станало по време на последната й среща с хазартния бос Васил Божков, пише Радио Свободна Европа.

Споменаването на Васил Божков и bTV в един и същи контекст беше започнато от премиера Борисов, който на 17 май за първи път определи частната телевизия като "Божков ТВ" и използва определението, за да не отговори на репортерски въпрос на медията. Впоследствие същото определение използва и собственикът на конкурентната Нова телевизия Кирил Домусчиев, който в петък сезира Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за нелоялна конкуренция от страна на "bTV Медия Груп".

Коментарът на Арнаудова от събота идва едновременно с отговора й на предходни обвинения, отправяни от бизнесмена към правителство. В пост във Фейсбук, публикуван по-рано тази сутрин, Божков заяви, че премиерът е изпращал ежеседмично своята пиарка при него - намек, че тя е участвала в "отчисленията", плащани от бизнесмена на премиера Борисов и финансовия министър Горанов.

Арнаудова отхвърли обвинението. В същото изявление тя спомена връзка между Божков и Флориан Скала - главният изпълнителен директор на bTV.

От частната медия потвърдиха за една среща с премиера и Васил Божков, състояла се в началото на 2017. bTV определя като "абсолютно неоснователни" всякакви интерпретации на тази среща извън контекста, в който е била проведена.

"В началото на 2017 г. bTV беше в преговори със собственика на Национална лотария Васил Божков за покупка на рекламно време. По време на среща г-н Божков предложи да запознае новодошлия главен изпълнителен директор на bTV с г-н Борисов. Главният изпълнителен директор на bTV прие поканата на потенциален рекламодател за среща с уважавана публична фигура. Срещата с г-н Борисов се състоя в същия ден в неговия офис, който се намира в същата сграда като bTV. Интерпретациите на тези факти извън описаната ситуация са абсолютно неоснователни", написаха от bTV до медиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари