БСП поиска оставката на цялото правителство

0
И предсрочни парламентарни избори
И предсрочни парламентарни избори Снимка: БГНЕС

БСП поиска оставката на цялото правителство и предсрочни парламентарни избори.

Това обяви пред журналисти лидерът на партията Корнелия Нинова след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група, информира БТА.

"Искаме предсрочен вот, не се притесняваме от него, доколко сме готови - хората ще кажат с гласовете си", добави тя.

Нинова припомни, че в конституцията са разписани процедурите и сроковете при преждевременно подаване на оставка на кабинета.

Лидерът на социалистите отрече съглашателство с президента Румен Радев за сваляне на правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти", а самия държавен глава тя определи като най-дисциплинирания човек, когото познава и който не е отстъпил от предизборните си обещания отпреди две години. Правителството на Бойко Борисов е вредно, създава нестабилност в държавата, в цели системи - социална, образователна, в икономиката - това са част от аргументите на левицата да поиска оставката на Министерския съвет.

Затова парламентарната група, въпреки оставката на вицепремиера Валери Симеонов, както и досега, няма да се регистрира в пленарната зала и да осигурява кворума.

Единственото изключение щяло да бъде при обсъждане на отмяна на данъка за старите коли, по-ниско ДДС за храни и лекарства, преизчисляване на пенсиите.

Корнелия Нинова потвърди, че парламентарната група е предоставила кола и шофьор на Елена Йончева, защото има притеснения и за да може тя да се чувства спокойна.

За да приема това предложение, имам определени опасения, коментира и самата Йончева, без да влиза в детайли.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари