Корнелия Нинова: Правителството трябва да подаде оставка

1
ГЕРБ показаха ,че не могат да се справят с кризата
ГЕРБ показаха ,че не могат да се справят с кризата Видео: БНТ

Правителството трябва да подаде оставка именно защото идва криза - те показаха, че не могат да се справят с нея. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в "Панорама" по БНТ

"Искаме оставката на цялото правителство, но искаме и чрез тази оставка нови избори, промяна в модела на управлението. По време на вота на недоверие го описахме какво представлява - това са лобистки закони, институции, които се използват като маша, хора, които използват като бушони, пропаганда, която всява страх. Това е система от мерки, които трябва да се вземат, за да се промени моделът", каза още Корнелия Нинова.

"Точно с този аргумент, с който говорят колегите от ГЕРБ, защото идва криза. Те показаха ,че не могат да се справят с кризата. Например докладът на ЕК и ЕЦБ за миналата година ,когато нямаше още криза, но управляват те показват, че БВП на глава от населението пада. Докладът за конвергенция доказва, че бизнес средата се влошава", допълни още Нинова.

Тя изтъкна, че се задава сериозна икономическа криза.

"Кризата в икономиката се задаваше преди пандемията. Пандемията я засилва. Защо те не трябва да остават на власт? Откакто започна кризата с COVID- 19 мерките, които прилагат не работят. Те с нищо не помагат нито на икономиката, нито на домакинствата. Нямат никакъв план как да продължат от тук нататък. Трябва да се смени моделът на управление, защото това правителство не се ползва с доверие. Този парламент е делегитимиран. Затова трябва нов парламент, с ново правителство с ново доверие, за да стартира реформи", изтъкна още лидерът на БСП.

На въпрос дали предсрочни парламентарни избори ще отменят вътрешнопартийния, Нинова отговори": Не, разбира се. Двете вървят успоредно".

Корнелия Нинова припомни, че БСП иска две оставки - тази на главния прокурор и на кабинета. "Но предимно политически на кабинета "Борисов", изтъкна още тя.

На въпрос дали, ако Борисов подаде оставка, БСП ще продължи да иска оставката на Иван Гешев като главен прокурор, Нинова отговори: "Да. Заявили сме, че искаме и тази оставка. Подкрепяме протестите, призовахме всички наши симпатизанти и членове да се включват. Така че да нищо не се променят".

Лидерът на БСП направи коментар на протестите. Тя заяви, че не одобрява на протеста издигнатата бесилка и провокациите. "Протестът трябва да е спокоен, мирен. хората имат основание да са на улиците, исканията са им справедливи. Основното заслужава уважение и подкрепа", коментира Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари