Бруталността на крадците - задигат и охранителните камери

0
Първи контраудар на крадците срещу тенденцията собствениците на магазини да ги снимат
Първи контраудар на крадците срещу тенденцията собствениците на магазини да ги снимат Видео: Нова телевизия

Първи контраудар на крадците срещу наложилата се напоследък тенденция собствениците на магазини да ги снимат, докато ги обират и след това да разпространяват образите им, за да бъдат открити.

Наглостта на апашите стана още по-брутална. За да не попаднат в рубриката „Дръжте крадеца“ и да бъдат разпознати, крадците вече задигат не само охранителните камери, но и записващите устройства.

Така прикриват не само следите си, но и възпрепятстват собствениците на магазини да показват кои са крадците. Примерът е от Асеновград.

Да обереш магазин с лаптопи за 40 секунди, да откраднеш луканка и скъпо уиски, да задигнеш велосипед от кооперация - това вече сме го виждали, но пък това, което следва няма как да го видим, защото крадците се оказаха по-хитри от собствениците. 

В един от магазините в Асеновград те крадат записващо устройство, което е запечатало лицата на крадците. Най-вероятно вече е унищожено. Четири от осемте камери са буквално изтръгнати от стените.

Крадците обират магазина около 23.00 часа в неделя. Не се стряскат от това, че  обектът е близо до автогарата и пазара в Асеновград и мястото е оживено. Не ги спира и това, че магазинът се охранява от СОТ. Разбиват външната врата с помощта на отвертка.

Крадците най-вероятно са били двама. Действали са изключително бързо и ловко, защото след като сигналната система се е задействала, още на втората минута там са пристигнали гардовете на охранителната фирма, но от крадците нямало и следа.

По предварителна информация оборотът, който са задигнали, е бил около 400 лева.

По-големите щети обаче са откраднатите камери и записващото устройство към тях. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари