Броят на учениците в община Русе намалява

0
Положителната тенденция е интерес към професионалните гимназии
Положителната тенденция е интерес към професионалните гимназии Видео: КИС 13

Положителната тенденция е интерес към професионалните гимназии

На този етап в първи клас са се записали 974 деца. От Регионалното управление на образованието се надяват за началото на учебната година броят на първокласниците да надмине 1000, тъй като все още има свободни места по училищата, предава КИС 13.

Наблюдава се и положителна тенденция – ръст на интереса към професионалните гимназии, отбеляза началникът на РУО Росица Георгиева.

Все още има единични свободни места в МГ "Баба Тонка" и АЕГ "Гео Милев", СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ", СУПНЕ "Фридрих Шилер" и СУ "Христо Ботев".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    Гост
    До 3: Аба, ти у ред ли си, ба? У него магазин половината (да не кажа 2/3) са от околните села и градчета, дошли да напълнят багажниците с дрънкулки, да люшнат някоя търговийка. Какви кадри търсят и къде? Такива, каквито не са вкусили благоуханието на околната зона и не са наясно още, ли? 60% светещи прозорци означава ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ. Нямало стари хора, ли? Я преброй, колко са старите хора край шадраваните и колко са младите? Изобщо, в Русе ли живееш или си идвал два-три пъти?
  • 5
    7
    Екс МонтюЗе до №3 ДунариД
    За, " плата" 701 лева, кюрдите от Делиормана даже Уйо си не местят в крачола. Та кой работи в твоя Завод бе НЕосъществена и НЕопределена ЛИмонко? Като гръмнахте ДУ-на- РИТА преди години, що стъкло изпочупихте, да ви еба бомбаджиите, некадърни.
  • 4
    6
    Автодемограф 2
    Интересно как има РР, СС и Т като във Варна е пълно с такива. Там останаха ли толкова хора, че освен Варна макар и в по-малка степен да пълнят Русе?
  • 3
    5
    Автодемография на Русе.
    Почти трудно в Русе вече може да срещнеш кола с русенска регистрация, измежду пришълците РР, СС, Т, че и не са по-малко столичаните в повече - СВ с техните си фирмени коли. Може би пък е защото русенските ни автотабели заминаха в Румъния ...
  • 8
    4
    наско др3 бл31 вх2 ет4
    Русе просперира заради придошли от делиормана екземпляри с циганотурски произход, повечето с ниска култура, тъй че не знам дали ще е за добро.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари