Британската кралица проговори след Брекзит

0
Елизабет II призова депутатите в шотландския парламент да запазят спокойствие
Елизабет II призова депутатите в шотландския парламент да запазят спокойствие Видео: Ruptly

Британската кралица Елизабет II произнесе кратка реч при откриването на сесията на шотландския парламент в Единбург, в която призова депутатите и занапред да се трудят за благото на жителите на района, запазвайки спокойствие в условията на постоянно променящия се свят. 

„Живеем и работим в условия на все по-сложен свят, изискващ от нас все нови усилия, където събитията и промените се извършват с удивителна скорост. Безусловно не е лесно човек да остане спокоен и уравновесен”, изтъкна британската кралица, съобщи Нова телевизия.

Елизабет II призова депутатите внимателно и безпристрастно да обмислят предизвикателствата и възможностите, които се откриват сега пред Шотландия и решенията им, както и досега, да бъдат изключително за благото на населението на района.

На референдума на 23 юни за членството на Великобритания в ЕС евроскептиците удържаха победа с 51,9% от гласовете, но 62% от шотландците се обявиха за запазване на членството на Обединеното кралство в Евросъюза.

Министър-председателката на Шотландия Никола Стърджън обяви, че може да бъде проведен повторен референдум за независимостта на Шотландия.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари