Борисов: В пожарната не са ме учили как се местят магистрали

0
Вариант е да вържем магистрала Струма с въжета, да виси...
Вариант е да вържем магистрала Струма с въжета, да виси... Снимка: bTV

Един месец съм дал срок на археолози и инженери да намерят решение.

Това обяви днес премиерът Бойко Борисов, който посети днес участъка от автомагистрала „Струма“ при откритите останки от древно селище Скаптопара, предава bTV.

Той уточни, че в пожарната не са го учили как се местят магистрали и затова ще разчита на специалистите.

Вариант е да вържем магистралата с въжета, да виси, но не може. Ще търсим вариант или отдолу да обикаля някъде, но ако и там попаднем на същото, какво правим?“, коментира премиерът.

Той попита местните защо не са протестирали досега, след като от 70-те години на миналия век се знае за останките на древното селище. Предупреди ги, че ако много настояват за Скаптопара, ще спре строителството на магистралата и ще пренасочи парите към Северна България.

Спираме магистралата и отиваме да строим нагоре на север. Какво да направим друго? Искаме да направим магистрала. От 1973 г. знаят, че има разкопки тук. Защо не протестирахте тогава? Защо не е направено? Знаете ли колко археология сме направили по страната? Искам да го направим като хората, затова търсим решение как да го направим“.

Бойко Борисов напомни, че при ново трасе сигурно ще трябват и нови отчуждителни процедури и пари за тях.  Уточни, че до момента за отчуждаване при строителството на „Струма” са платени над 20 млн. лв.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари