Борисов: След 25 години със сигурност няма да съм жив!

0
Премиерът се вайка, че няма време да чете книги и само хабял нерви
Премиерът се вайка, че няма време да чете книги и само хабял нерви Снимка: БГНЕС

След 25 години няма да съм жив със сигурност при тия нерви, заяви българският премиер Бойко Борисов в телефонно интервю за "Дарик". 

Той препоръча за Политик на годината за 2017 г. Томислав Дончев.

"Искам просто да дам своята оценка за неговата работа. Цветанов е бил много пъти, да чуе сега и Дончев, че неговата работа се забелязва", подчерта Борисов.

За Дума на годината за обзора на радиото Борисов предложи "мир" и "Балкани". Запитан коя ще е думата на 2018 г., премиерът каза: "Истински ми се иска да бъде просперитет, напредък, спокойствие и по-високи доходи".

Запитан коя е последната книга, която е прочел, Борисов призна: "Чета само директивите на Брюксел, защото ни заливат от всяка посока".

Борисов отново обвини опозицията, че готви вот на недоверие нарочно в първите дни на българското Председателство. И призова почетния председател на ДПС Ахмед Доган да се намеси с разум, като не скри, че се надява на него, че и този път ще подходи държавнически, както в подобни важни за страната моменти.

"И този вот на недоверие, когато ЕС и ЕК са тук. Аз разбирам, че искат да бламират Председателството. И това наричат градивна опозиция. Поне 6 месеца да е спокойно!", възмути се премиерът.

В отговор на въпроса защо гръцкият премиер Ципрас успя да раздаде по 900-100 евро коледни бонуси, а ние сме отпуснали само по 40 лв. за най-бедните пенсионери, Борисов заяви: "Неслучайно Гърция пак е блокирана от стачки. Популизмът не е довел до добро".

После обаче намери оправдание за това нашата кесия да се развързва по-скромно с аргумента, че БВП на Гърция е три пъти по-голям от нашия.

За знаменателните събития от отминаващата 2017 г. Бойко Борисов посочи, че договорът между България и Македония, избран за Събитие на годината, е ключов за Балканите.

"Македония се намира на такова място, че засяга всички държави около себе си. 15 минути, след като със Заев подписахме договора, и Могерини, и Туск изказаха подкрепата си за него, защото всички знаят какво значи това. Положихме много усилия с колегата Заев, седнахме двамата, решихме ключовите въпроси", разказа премиерът.

Сега остава с общи усилия на македонските съседи - Гърция и България, да се разреши проблема за името на Македония, който разделя Гърция и Скопие, подчерта Борисов.

Помощ от Германия е обещал канцлерът Ангела Меркел, отбеляза премиерът.

"Вчера Меркел каза, че иска заради добрата ни работа да ни подпомогне. България пази най-добре шенгенските граници на Европа. Но само заедно с Турция и с Гърция може да работим добре на нашите граници. Тези над 3 милиона мигранти в Турция трябва да останат близо до родните си места, а не да тръгнат към Европа", каза още Борисов.

Българският премиер изтъкна, че той и главният преговарящ от ЕС за Брекзит Мишел Барние поемат тежките преговори за отделянето на Великобритания от евросъюза.

"Това е огромна работа, която касае милиони", обясни Борисов. "С госпожа Мей се договорихме децата (на българите) в Англия да си държат матурите на български език. Аз пък съм поел ангажимент английските граждани, които живеят в България, да не си развалят комфорта след Брекзит", допълни премиерът. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари