Борисов: Ще предложа министър председател с европейска ориентация

2
Ще кажа името, след като ни бъде връчен мандат
Ще кажа името, след като ни бъде връчен мандат

Ще кажа името, след като ни бъде връчен мандат

Бойко Борисов обяви, че ще предложи друг министър-председател "с европейска ориентация", но отказа да разкрие кой ще е той.

"Когато ми бъде даден мандата, имаме една седмица по Конституция, за да решим", отговори Борисов на репортерски въпроси във Велико Търново. Той не каза дали Томислав Дончев ще е е кандидатурата на ГЕРБ за премиер, но все пак отбеляза, че Дончев е заслужил. "Няма да ви кажа кой ще е премиер, докато не изляза и не прочета имената на министрите и на премиера заедно с Изпълнителната комисия", допълни Борисов, който си даде и висока оценка, че по-добър от него нямало, пише вестник Сега.

По-рано в Министерски съвет той заяви, че "тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те се страхуват от демокрацията". Това се случи в началото на последното заседание на третия му кабинет. Борисов повтори тезата си, че "българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съставянето на ново правителство", но без да даде подробности кои ще са предложенията за министри, нито пък как и с кого ще се стане, след като ГЕРБ нямат мнозинство в новото Народно събрание.

Според Борисов констатациите на международни наблюдатели на вота "опровергават всички спекулации за честността на вота и превръщат тези внушения в една голяма лъжа". "Продължаваме нататък, по Конституцията има ред и начин, по които се действа", посочи той.

Той отново се позова на повтаряната до втръсване "мантра", че в другите европейски държави мерките срещу коронавируса са много по-строги, отколкото у нас. "Представете си хората да бяха затворени в България от октомври досега с вечерен час", каза Борисов. Според него мерките са максимално щадящи и включително през зимата са работили зимните курорти.

Той коментира подкрепата на Европейската комисия и на другите европейски държави, благодарение на които България ще получи общо 2,7 милиона дози ваксини от Пфайзер в най-кратки срокове. "За съжаление, дали е търговска война или не, има кой да каже, но една по една ваксините биват опорочавани", посочи още премиерът Борисов. Според него това може донякъде да попречи на ваксинационния план в страната, но същевременно премиерът изтъкна, че към момента хората могат да бъдат спокойни и има налични РНК ваксини.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари