Борисов: Догодина до октомври трябва да стане автомагистрала "Европа"

0
За Нова година догодина който иска ще ходи до Белград
За Нова година догодина който иска ще ходи до Белград

Догодина до октомври трябва да стане автомагистрала "Европа".

Това каза премиерът Бойко Борисов преди инспекцията на ремонта на Сливница - Драгоман. В инспекцията се включиха още министърът на финансите Владислав Горанов, заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и вицепремиерът Томислав Дончев, шише 24 часа.

Преди инспекцията заместник-министър Нанков посочи, че по-тежката част от магистралата е след Драгоман, която минава и през дефилето в посока Калотина. „Втори месец проектират, още около три месеца проектиране, стартират реалното строителство. До две години тук ще имаме изцяло завършена автомагистрала“, каза Нанков. На това премиерът Борисов отговори: „Значи догодина до октомври трябва да стане“.

"За Нова година догодина който иска ще ходи до Белград. От Бургас като тръгнат, ще стигат до Белград и Мюнхен или от Истанбул или от Солун през София до Белград". Борисов допълни, че митниците и финансовият министър Горанов са отделили пари, за да се направи паралелно и ново КПП с по-голям обем, защото заради новите инвестиции, трафикът щял да се вдигне до над 300-400 тира на ден. 

Започна строежа на участък от 15-38 км, който ще струва 98 млн. лева без ДДС, 1 млн. кубика изкоп, 1,5 млн. кубика насип и 200 хил. тона асфалт, обясни Калин Пешов от "Главболгарстрой", фирмата изпълнител на проекта. 

Министърът на финансите Владислав Горанов допълни, че ще се разшири ГКПП „Калотина“. „Митницата го е възложила вече. Ако дай Боже стане голяма инвестиция в автомобилостроенето, новият капацитет на пункта и новият път ще дадат наистина възможност“, каза Горанов.

Пътувам към Благоевград, където днес се пуска движението по още 6,5 км от АМ „Струма“, написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов

"Целта е улеснение на трафика и повишаване безопасността на движение за пътуващите към Югозападна България и Гърция при предстоящите почивни дни и летния сезон", пише още Борисов.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари